XİGRİS 5 MG VE 20 MG İNF. SOL. İÇİN TOZ İÇEREN FLAKONLARA GERİ ÇEKME.

Türk Eczacıları Birliğinden Odamıza gelen Yazıda;

“T.C.Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yayımlanan duyurusunda;

“Xigris 5 mg İnfüzyon Solüsyon İçin Toz İçeren Flakon” ve “Xigris 20 mg İnfüzyon Solüsyon İçin Toz İçeren Flakon” adlı müstahzarların, risk-yarar profilinin doğruluğunun sorgulanmasına neden olan etkisizlikle ilgili yeni çalışma bulguları nedeniyle orjin firması tarafından pazardan geri çekme kararı alındığı bildirilmiştir.

Bu nedenle “Xigris 5 mg İnfüzyon Solüsyonu İçin Toz İçeren Flakon” ve “Xigris 20 mg İnfüzyon Solüsyonu İçin Toz İçeren Flakon”  adlı müstahzarlara ait tüm serilere; “Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik”e göre 1. sınıf A seviyesinde (ecza deposu, hastane, eczane, tüketici v.b.) geri çekme uygulandığı,

İfade edilmektedir.

Geri çekme işleminin sağlıklı bir şekilde tamamlanabilmesi için eczane stoklarında bulunan söz konusu serilere ait ürünlerin ilgili depolara ve ruhsat sahibi firmaya iade edilmesi gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

31 Ekim 2011     Okunma Sayısı : 4547     Yazdır