SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İADE REÇETELERİ HAKKINDA

Sosyal Güvenlik Kurulu tarafından kontrolü yapılıp SUT’a göre düzeltmesi yapılmak üzere eczanelere iadesi yapılan evraklar için kargo şirketlerine yüksek meblağlarda para ödenmesinden kaynaklı odamıza birçok meslektaşımız tarafından şikâyette bulunulmuştu. Konu ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuzun Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ve PTT yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmeler neticelenmiş ve daha uygun fiyatlara anlaşma yapılmıştır.

Buna göre;

Eczanelerimizin iade evrakları günlük olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Odamız tarafından alınıp PTT aracılığıyla takip eden gün, ücreti eczane tarafından ödenmek üzere eczanelere gönderilecektir.

Kargo ücreti olan 4,70 TL’nin (Bu tutar zarf üzerinde de belirtilmiş olacaktır) ödemesi eczanede yapılacak olup, kargo şirketlerine yapılan bu ödemenin faturası ise takip eden gün eczanenin evrağı teslim eden görevliye vermiş olduğu e-mail adresine gönderilecektir.

İade reçete evrağının düzeltilmesi Protokole göre 15 iş günü olmakla beraber bu süre evrak Kurumdan çıktıktan sonra başlamaktadır.  İade edilen evrak düzeltmesi yapıldıktan sonra aynı iade zarfı ile birlikte SGK Sağlık İşleri’ne 15 gün içinde teslim edilmelidir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

19 Mart 2018     Okunma Sayısı : 2692     Yazdır