ANA SAYFA LİSTELE SORU SOR ŞİFREMİ UNUTTUM

ARAMA

Kategorİler
 Tüm Kategoriler
 No Soru  
1 28023370
ORHAN CABİR - ORHAN ECZANESİ-Samandağ/Hatay
22.09.14 18:06:21
N97.4 KADIN İNFERTİLİTESİ 4(dört) YILLIK EVLİ OLMASINA VE 4(dört) YILDIR GEREKLİ TEDAVİLERİ YAPILMASINA RAĞMEN HASTA Sevim Suadiye EŞİ REFAKATİNDE IVF VE/VEYA ICSI UYGULANMAK ÜZERE BİRİNCİ KEZ SEVKİ UYGUNDUR. GEBELİĞE ENGEL TEŞKİL EDECEK SİSTEMİK HASTALIĞI YOKTUR.TÜP BEBEBK GEREKLİDİR.EVLİLİK TARİHİ:04.01.2011 Doğum tarihi:07.10.1975, SGKF2P FOLLITROPIN ALFA 1X225 İÜ , SGKFOL SETRORELIKS ASETAT 1X0 .25 MCG , SGKFA2 KORIYONGONADOTROPIN ALFA 1X250 MCG TANISIDA 20.18 ---> Tüp Bebek Normal Ovaryan N97.9 KADIN İNFERTİLİTESİ, TANIMLANMAMIŞ N97.9 KADIN İNFERTİLİTESİ, TANIMLANMAMIŞ RAPOR YUKARIDAKİ GİBİDİR.BUNA GÖRE HASTA SETRORELİKS ASETAT ETKEN MADDELİ İLACI ALABİLİR Mİ ?TEŞHİS OLARAK HİPOGANADİZM TEŞHİSİ GEREKLİ Mİ TEŞEKKÜRLER KOLAY GELSİN
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
2 25023369
NESLİHAN OKYAY - OKYAY ECZANESİ-Mezitli/Mersin
22.09.14 14:46:24
SELAMLAR,HASTAMIN XELTABIN 500 MG 120 TB RAPORU VAR.HASTA 29.08.2014 DE 1*84 21 GÜNDE OLARAK İLACINI ALMIŞ.RAPOR KÜR PROTOKOLUNE GÖRE HAZIRLANMIŞ.TEDAVİ ŞEMASI 21 GÜNDE 14*5000 MG .29.08.2014 DE ALDIĞI İLACIN BİTİM TARİHİ 28.09.2014.İÇİNDE 120 TB OLDUĞU İÇİN 1*84 DEN SONRA 21 GÜN GEÇTİĞİ HALDE İLAÇ BİTİM TARİHİ 28.09.2014 ATIYOR.ŞİMDİ BENİM MERAK ETTİĞİM HASTAMA 19.09.2014 DE İLAÇ YAZILDI 2*3 DOZUNDA .BEN BU İLACI GİRDİM ÖDÜYOR.29.08.2014 İLK İLACIN ALINIŞI,İKİNCİ İLAÇ 19.09.2014 YANİ 21 GÜN SONRA.BEN İLACI VEREBİLİR MİYİM YOKSA İLK ALINAN İLACIN BİTİM TARİHİ OLAN 28.09.2014 DE HASTANIN TEKRAR YAZDIRMASI MI GEREKİYOR.TEŞEKKÜRLER...
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 15:38:21
sutun 4.5.2.2 maddesine göre;kür veya tedavi planı olan ilaçlar , ilaç bitim tarihinden 15 gün öncesinde verilemez..
3 28023368
EMİNE DUYGU BİLEKLİ - ESEN ECZANESİ-Serinyol/Hatay
22.09.14 14:37:27
iyi günler.hastamıza 20.02-osteoporoz M80 OSTEOPOROZ,PATOLOJİK KIRIK İLE tanısıyla FOSAVANCE raporu çıkarılmış.açıklamalarda L1-2.6 L2-2.5 L3-2.6 L4-2.8 TOTAL T SKOR -2.7 FEMUR TOTAL T SKOR-0.5 KMDH yazmakta.ilacını verebilirmiyim.tereddütüm 1-açıklamalarda ayrıca patolojik kırığı olduğu belirtilmeli mi.2-değerler yeterli mi
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 15:21:56
Patolojik kırığı olan hastalarda KMY ölçümünde lomber total (L1-4 veya L2-4) KMY ölçümünde “T” değerlerinden herhangi birinin -1 veya daha düşük olmasıyla verilebilir. ayrıca patolojik kırığı olduğu belirtilmelidir.
4 04023367
AKIN YILMAZ - UTKU ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
22.09.14 14:10:47
MERHABA e29.1 hipogonadizm tanısıyla 08/09/2014 tarihinde 1 yıllık rapor çıkmış ilk reçetede(08.09.2014) 6 kutu gonal f 75 aldı hasta,19.09.2014 tarihinde 12 kutu daha reçete edilmiş aynı ay içinde 1000 üniteyi geçmesi sıkıntı oluşturur mu?
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 15:19:58
hipogonadizm tanısıyla ovulasyon indüksiyonu (OI) ve intrauterin inseminasyonu (IUI) işlemlerinde kullanılacaksa toplam 6 uygulama, toplam 10000 IU gonadotropin ödenir. Birinci uygulamadan sonraki “OI ve/veya IUI” tedavisi için de yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekir.
5 04023366
ŞÜHEDA SULTAN AKPOLAT - ŞÜHEDA ECZANESİ-ÇUKUROVA/ADANA
22.09.14 13:06:29
NEORECORMON 3000İÜ YAZILI REÇETEDE ÖDEMESİ KABUL OLMASI İÇİN RAPORDA AÇIKLAMA KISMI BU ŞEKİLDE::: Diyalizat kalsiyumunun 1.25 mmol/l ile kullanılmasına rağmen albümin ile düzeltilmiş serum kalsiyumu ..9,7.. mg/dl ve serum fosfor ...3,3.. mg/dl 02.11.2013 ve (PTH) düzeyi:1039,72 tarih 04.10.2013 ::::: bu şekilde ödemesinde sıkıntı olur mu?
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 13:59:21
ferritin ≥ 100 µg/L olduğunda hemoglobin değeri 10 gr/dl altında ise tedaviye başlanır. Hedef hemoglobin değeri 11-12 gr/dl arasıdır. güncel hemoglobin değerine göre neorecormon için, tedaviye başlangıç dozu 50-150 IU/kg/hafta ve idame dozu 25- 75 IU/kg/haftadır. güncel hempglobin ve ferritin değerlerinin (hemodiyaliz hastalarında 3 ayda bir bakılır) e-reçete veya e-raporda belirtilmesi gerekir.
6 04023365
MERYEM ERDİNÇ - ERDİNÇ ECZANESİ-ÇUKUROVA/ADANA
22.09.14 12:55:22
bir önceki sorumda reçete raporsuz idi.plavix raporsuz KAH,ASKH teşhisleri ile bir kutu verilebilir mi
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 13:53:50
raporsuz verilemez.
7 28023364
SERHAT CANBOLAT - CANBOLAT ECZANESİ-Antakya/Hatay
22.09.14 12:33:43
iyi günler. reçeteye 90 tb lik ator veya lipitor yazıldığı zaman,sgk tarafından ödenen miktar aşılmadığı sürece ator veya lipitor ilaçlarının 30 tb lik formundan 3 kutu verebilir miyiz?3 kutunun toplam ödemesi 1 tane 90 lık kutunun ödemesini geçmiyorken.teşekkür ederim
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 12:50:03
3 KUTU VERİLEMEZ.
8 04023363
MERYEM ERDİNÇ - ERDİNÇ ECZANESİ-ÇUKUROVA/ADANA
22.09.14 09:37:05
günaydın plavix tablet,hasta geçmişte baypas olmuş, reçetenin teşhisi KAH,AKH ve taburcu reçetesi,hastaya anjiyo yapılmış ama bu reçetede belirtilmemiş bu şartlarda 1 kutu plavix tab verebilirmiyim
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 10:26:56
raporda bypass veya anjio olduğu belirtilmelidir.
9 04023362
CENGİZ TÜMER - FEVZİPAŞA ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
20.09.14 10:56:35
1) ENTEKAVIR Ağızdan katı[1X500] Yalnız 1 (Bir) Kalemdir GUNCEL DEĞERLER HBSAG (+ ) ANTIHBS (- ) HBEAG (- ) ANTİ HBE (- ) ALT : 35 HBV DNA: (-) ESKİ RAPORNO:16/07/2009- 11839 HBSAG(+), HBEAG(+) HBVDNA 110 000 000 IU ALT 2 KATINDAN YÜKSEKTİR BARACLUDE 0.5 MG 30 FILM TABLET İÇİN RAPOR DEĞERLERİ UYGUNMUDUR ECZACIM...İYİ ÇALIŞMALAR...
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 09:18:27
Antiviral tedavi almakta olan hastaların raporlarının yenilenmesinde, başlama kriterlerinin hastanın tedavisine başlandığı tarihteki mevzuata uygun olduğu ve HBsAg pozitifliği yeni raporda belirtilmelidir. ancak baraclude için başlama kriterlerinden biri olan karaciğer biyopsi sonucu yok.
10 28023361
SÜLEYMAN YEŞİLDAĞ - yeşildağ-İskenderun/Hatay
19.09.14 18:09:27
RAPOR TARİHİ 21/08/2014 NÜKS HASTA ANTİ HCV.POZİTİFHCV-RNA3.193.423IU/ML GENOTİP1B1TELAPREVİR AĞIZDAN(2*3 RİBAVIRINAĞIZDAN KATI 2*3 2001200MG GÜN 3PEGINTREFERON ALFA2A PARENTERAL 1*1 180MCGHAFTADA 1SC HASTAYA İLAÇLARI VEREBİLİRMİYİ DOKTOR 8 HAFTA OLMADI VERİLEBİLR DEDİ
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 09:16:02
raporda belirtilmek kaydıyla; daha önce pegileinterferon + ribavirin tedavisine cevap veren ancak nüks etmiş (tedavi bitiminde HCV RNA (-) olan ancak izleminde HCV RNA yeniden pozitifleşen) hastalarda Pegileinterferon + ribavirin + telaprevir (üçlü) tedavisi alabilirler. Tedavinin 4 üncü haftasında bakılan HCV RNA (-) ise üçlü tedavi 12 haftaya tamamlanabilir. Ancak tedaviye başlandıktan sonra 4 üncü hafta sonunda HCV RNA >1.000 IU/ml olanlarda tedavi 8 haftayı geçemez.
11 04023360
SELVİ ÖZKAN - ÖZKAN ECZANESİ-KOZAN/ADANA
19.09.14 17:45:52
KOLAYGELSİN GONAL-F 450IU (33MCG)075ML FLK İLACIN RECETE FİYATI 126.05 FARMAİMBOXTA 218DİYE GÖSTEİYOR FİYATINI NASIL DÜZELTİRİZ YADA FARMAİMBOXTAKİ FİYATLAMI ÖDEYECEK TEŞ
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 09:00:20
medulada belirtilen fiyat ödenir.
12 28023359
GÜLGÜN YILMAZ - UMUT ECZANESİ-İskenderun/Hatay
19.09.14 17:28:59
SAYIN ECZACI WIN RHO SDF 300 MCG İLACI KARSILANMASINDA DUSUK DOZ ANTI RH İLACLARI İÇİN İSTENEN 28 HAFTALIK GEBELIK KISITLAMASIBU ILACTADA VARMIDIR SADECE DUSUK TEHDITI ANNE BAKIMI RHESUS IZOIMMUNIZASYONU TESHISI ILE GEBELIK HAFTASI BELIRTILMEDEN ILACI VEREBILIRMIYIZ
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 08:56:32
WIN RHO SDF 300 MCG 1500 ü immün globulin içerir ve Düşük doz anti Rh (600IU) preperatı değildir. Doğum sonu, düşük veya küretaj sonrası ve antenatal kullanımda verilebilir.
13 28023358
FUNDA İPEKÇİ - SEVİNÇ ECZANESİ-Antakya/Hatay
19.09.14 16:54:43
iyi günler hastamın majistral reçetesinde dermomovatı 150 gr vazelin 150 gr haricen 2*1 10 günlük tedavi amaclı yazılmış .benim sorum dermovate nın yanında 3 kutu diye ibare kullanılmamış sadece 150 gr yazılmış dermovatta 50 gr lık ambalajda olduğu için 3 kutu verebilirmiyim teşekkürler
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 08:38:09
majistrallerin reçeteye yazılması durumunda en fazla 10 günlük tedavi bedeli ödenir. Reçetede mutlak surette günlük kullanım dozu belirtilir.
14 25023357
MUSTAFA AKIL - MERKEZ ECZANESİ-Mezitli/Mersin
19.09.14 15:52:45
İLAÇLArda adet çok olunca süre zorunluluğu belirtmek gere kir mi
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 08:37:17
bir ilaçta özel düzenleme yapılmamışsa böyle bir zorunluluk yok.
15 04023356
İSMAİL ÇALIŞKAN - YENİ ÇALIŞKAN ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
19.09.14 14:59:05
KOLAY GELSİN.HASTAMIN SİSTEMDE BİTİŞ TARİHİ 3/3/14 OLAN ENBREL 50 MG. FLAKONDAN 19/9/14 TARİHİNDEKİ REÇETESİNİ SİSTEME GİRDİĞİMİZDE 6 KUTU ÖDÜYOR.AYRICA HASTANIN BU ARADAKİ TARİHLERDE (3/14-9/14) ARASI ENBREL 50 MG ÇIKMADIĞI İÇİN ENBREL 25 MG. FLAKON ALMIŞTIR.BUNLARA GÖRE ENBREL 50 MG. FLAKONU 6 KUTUMU YOKSA 3 KUTUMU VERECEĞİZ.TEŞEKKÜRLER.
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 22.09.14 08:36:03
raporda belirtilen doz aşılmadıkça 6 kutu verilebilir.
16 28023355
AYHAN ŞULE AYDIN - KUTAY ECZANESİ-Reyhanlı/Hatay
19.09.14 14:21:34
iyi günler hocam hasta daha önceden mama raporu çıkarmış rapor tarihi 10/04/2014 10/04/2015 bir yıllık ve rapor açıklama kısmı SON ÜÇ AYDA %10 DAN FAZLA KİLO KAYBI MEVCUTTUR.iDEAL GÜNLÜK KALORİ İHTİYACI 800 KCAL/GÜNDÜR.INFATRİNİ MAMA 4X1 AYDA ,120 KUTU KULLANMASI GEREKMEKTEDİR. hasta oral olarak beslenememektedir. bu şekilde işlenmiştir.rapor eski olduğu için mamayı karşılıya bilirmiyiz yoksa yenilemesi lazımmı..her şey için teşekür ederiz.saygılarımla..
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 19.09.14 15:19:20
herhangi bir nedenle malnütrisyon gelişmiş hastalarda enteral beslenme ürünleri verilir. Ancak doğuştan metabolik hastalığı olanlarda, kanser hastalarında, kistik fibroziste, crohn hastalarında, yanık hastalarında veya orogastrik sonda veya gastrostomi/jejunostomi ile beslenen hastalarda malnütrisyon koşulları aranmadan da verilebilir. raporda belirtilen kalori miktarına göre karşılayabilirsiniz.
17 04023354
PIRIL DURU - PIRIL ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
19.09.14 14:21:23
İYİ GÜNLER.G64.9 KODUYLA KATILIM PAYLI VENOFER AMPUL RAPORUMUZ VAR.AÇIKLAMALARDA İNTESTİNAL MALABSORBSİYON SENDROMU VAR.İLACIN ÖDENMESİ İÇŞN ŞARTLAR UYGUN MUDUR??TŞKLER
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 19.09.14 15:13:02
İNTESTİNAL MALABSORBSİYON SENDROMU TANISI UYGUN
18 28023353
ALMULA MERYEM İREZ - İREZ ECZANESİ-Antakya/Hatay
19.09.14 12:13:13
İYİ GÜNLER. Majistral ilaç formülünde yazılan ilaçlara muaidil verebilirmiyiz? Teşekkürler.
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 19.09.14 13:34:25
sistemde eşdeğer olarak seçemiyorsanız. Reçetede yazılı ilacın yerine farmasötik eşdeğerinin verilebilmesi için, verilecek ilaç bedelinin reçetede yazılı ilaç bedelinden fazla olmaması ve eczacı tarafından reçete üzerine " ……….…..ilacı yerine .......................ilacını veriyorum, farmasötik eşdeğeri olduğunu onaylıyorum.” ibaresinin yazılarak veya bu ibareyi içeren kaşenin basılması gerekir.
19 25023352
İBRAHİM CENK SARPKAYA - HALK ECZANESİ-Tarsus/Mersin
19.09.14 11:18:18
iyi çalışmalar eczm.reçetemizde 7 kutu cellcept 500/50 var.raporda adana numune hastanesinden 01.10.2013 sevkli. tanısı :102/09.01.1sistemik lupus eritematozus ve ilişkili sendromlarm32.1-sistemik lupus eritematozus organ veya sistem tutulumu ile ilaçlar mevcut. reçete karşıla bilir mi?
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 19.09.14 12:42:40
tanı uygun. sevk, yeşil kart ve 2022 kapsamında olanların üniversite başvurusunda 5 iş günü geçerlidir.
20 25023351
ANIL KALECİK - ANIL ECZANESİ-Erdemli/Mersin
19.09.14 11:18:01
GÜNAYDIN,HASTANIN RAPORUNDA NON VALVÜLER ATRIAL FİBRİLASYONLU HASTANIN 2 AY SÜRE VARFARİN KULLANMSINDAN SONRA ENAZ BİRER HAFTA ARAYLA BAKILAN SON 5 ÖLÇÜMÜN ÜÇÜNDE İNR DEĞERİ 2-3 ARASINDA TUTULAMAMIŞTIR BU NEDEN LE HASTANIN BİR YIL SÜREYLE APİKSABAN(ELİQUİS)KULLANMASI UYGUNDUR.I48 ICD KODU 04.03 DİSRİTMİLER BU RAPORLA İLACI KARŞILAYABİLİRMİYİZ.TEŞEKÜRLER
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 19.09.14 12:19:13
ayrıca Prospektüsünde belirtilen risk faktörlerinden biri belirtilmelidir.
 
‹ Geri 1 2 3 ... 205 İleri ›

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ADANA ECZACI ODASI MERSİN ECZACI ODASI HATAY ECZACI ODASI OSMANIYE ECZACI ODASI