ANA SAYFA LİSTELE SORU SOR ŞİFREMİ UNUTTUM

ARAMA

Kategorİler
 Tüm Kategoriler
 No Soru  
1 25024875
REŞİT TOK - BULVAR ECZANESİ-Tarsus/Mersin
01.04.15 18:25:21
Hasta TCKN 39679530822, Rapor Tarihi: 01.04.2015, Rapor No: 55413; TANI: Gastro-özofajital Reflü Hastalığı, Özofajirsiz + Gastrit, tanımlanmamış. TEŞHİS ADI: 20.00 - EK-4/D Listesinde Yer Almayan Hastalıklar (Hasta Katılım Paylı) ETKEN MADDE: Ursodeoksikolik Asit İLAÇ: Ursactive 250 mg 100 Cap. E-reçete No: FA8LYL. Kaydettiğimiz Reçete No: 1AW0L0J İlacın verilebilmesi için endikasyon uyumu konusunda kararsız kaldım. Bu koşullarda ilacın verilmesi uygun mudur?
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
2 28024874
AKSEL BİLKAY - BİLKAY ECZANESİ-Kırıkhan/Hatay
01.04.15 17:57:33
MERHABA HASTA COLNAR 10 MG KULLANACAK LDL DEGERİ 181 DAHİLİYE YAZMIŞ ÖDERMİ,
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
3 28024873
NİYAZİ GÜZEL - DEFNE ECZANESİ-Antakya/Hatay
01.04.15 17:46:16
02.00 KANSER TANILI ALT KODU C61 PROSTAT MALİGN NEOPLAZMI RAPORLU BOREA 160 MG TAB VE EMETRİL 1 MG 10 TABLET BU RAPOR KODU İLE ÖDENİRMİ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.BU RAPOR İÇERİSİNDE AYRI OLARAK BESLENME ÜRÜNÜ PROSTAT İLAÇLARI DA GEÇMEKTEDİR.
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
4 28024872
NİYAZİ GÜZEL - DEFNE ECZANESİ-Antakya/Hatay
01.04.15 17:40:09
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
5 48024871
MUSTAFA LOĞOĞLU - LOĞOĞLU ECZANESİ-Merkez/Osmaniye
01.04.15 15:25:21
HASTANIN RAPORDAKİ İLAÇLARI 6 AY SÜRE İLE KULLANMASI UYGUNDUR.METASTATİK RCC , KEMİK METASTASLARI MEVCUTTUR. PAZOPANİB 800MG/GÜN ZOLEDRONIK ASIT 4 MG/GÜN ....AYDA BİR.... TRAMADOL HCL 400MG/GÜN FENTANIL SITRAT 150MCG/S&PAZOPANIB HCL Ağızdan katı 800mg/gün 1 Gün 1 800 Miligram&ZOLEDRONIK ASIT 4 MG Parenteral 4mg/gün 1 Gün 1 4 Miligram&FENTANIL Diğer sistemik(flaster) 200MG/GÜN 1 Gün 1 200 Miligram&TRAMADOL HCL 400MG/GÜN 1 Gün 1 400 Miligram 01/04/2015 15:03 02.00 - Kanser(C00-C97)(D00-D48) C64 BÖBREK MALİGN NEOPLAZMI, RENAL PELVİS HARİÇ VOTRİENT 200 BU AÇIKLAMA YETERLİMİDİR ONKOLOJİ UZMANININ YER ALDIĞI ÜÇLÜ HEYET RAPOR ÇIKARMIŞ VE ONKOLOJİ UZMANI REÇETE YAZMIŞTIR.TEŞEKKÜRLER
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
6 25024870
ZÜHAL BOZKURT - DENİZ ECZANESİ-Merkez/Mersin
01.04.15 14:15:04
Eczm iyi günler. Reçetemiz alzancer easytab 10 mg tb raporumuz 10.07 - Demans(F00) (F01.1- F01.9) (F02-F03) (G30) F03 BUNAMA, TANIMLANMAMIŞ F03 BUNAMA, TANIMLANMAMIŞ şeklinde çıkmıştır. Bu ıcd kodu ile ilacı karşılayabilirmiyiz..
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
7 48024869
VENÜS GÖK - ANDIRIN ECZANESİ-Kadirli/Osmaniye
01.04.15 13:51:56

İYİ GÜNLER HASTANIN RAPOR TANISI, Başlangıç Bitiş 20.00 - EK- 4/D Listesinde Yer Almayan Hastalıklar(Hasta Katılım Paylı) H35.3 MAKÜLA VE ARKA KUTBUN DEJENERASYONU RAPORUN AÇIKLAMA KISMINDA İSE,V:1 MPS/0,5 TO:11/12 BİO:NÜKLEER SKLERÖZ FUN:SMD OCT:KNVM(+), MAKÜLADA SIVI(+) FFA:GEÇ FAZDA ARTAN FLORESANS TANI :YAŞ TİP YAŞA BAĞLI MAKÜLA DEJENERASYONU. ÖNERİ:HER İKİ GÖZE 1 ER DOZ LUCENTİS PLANLANMIŞTIR. TANI:YAŞ TİP YAŞA BAĞLI MAKÜLA DEJENERASYONU. FFA,OCT RENKLİ RESİMLER VE ANEMNEZİ ARŞİVDE MEVCUTDUR.&RANIBIZUMAB Parenteral HER İKİ GÖZE İNTRAVİTREAL 1 Hafta 1 20 Miligram.BU BİLGİLERE GÖRE BU İLACI VEREBİLİRMİYİM UYGUN MUDUR VE REÇETEYİ GİRERKEN BU İLAÇ İÇİN REÇETEDE YAZAN TANI.MAKÜLA VE ARKA KUTBUN DEJENERASYONU REÇETE GİRİŞİ TANI OLARAK Retina Ven Tıkanıklıgı GİRMESSEM ÖDEMİYOR GİRMEMDE BİR SAKINCA VARMI YOKSA REÇETEYE AYRI AYRI OLARAK YAZILMASI GEREKİRMİ TEŞEKKÜRLER.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 17:04:05
Yaş tip yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve diyabetik maküler ödem (DMÖ)’den kaynaklanan görme bozukluğu tedavisinde,hasta anamnezi, FFA ve lezyona ait renkli resim varlığına ait bilgiler 3 ay süreli sağlık kurulu raporunda belirtilerek birer ay arayla 3 kez yükleme dozuyla başlanır. daha sonrasında göz dibi bulguları, görme keskinliği ve optik koherens tomografileri (OKT) değerlendirilir ve tekrar tedavi gerekirse bu bulgular ve tedaviye devam kararı her uygulama için düzenlenecek yeni sağlık kurulu raporunda belirtilerek verilebilir. tanı Yaş tip yaşa bağlı makula dejenerasyonu olduğundan reçete teşhisi olarak 301 - Yaş tip yaşa bağlı makula dejenerasyonunu seçebilirsiniz. diğer kodları seçemezsiniz. rapora göre her iki göze uygulanacağından özel durumlar kısmına girip ayrıca uygun kod seçmelisiniz.
8 28024868
ALMULA MERYEM İREZ - İREZ ECZANESİ-Antakya/Hatay
01.04.15 12:24:36

iyi günler. reçeteye nexium 40/28 tablet 1x1 den 3 kutu yazılmış açıklama olarak bir şey yazılı değil bu şekilde karşılayabilir miyim? teşekkürler.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 16:59:54
Hastanın tedavisinde ilk defa reçete edilecek ilaçlar (raporlu olsa dahi)  kullanım dozuna göre, bir aylık dozda verilebilir. ilk reçete ise 1 aylık doz hesabında 2 kutu verilebilir.
9 04024867
CENGİZ TÜMER - FEVZİPAŞA ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
01.04.15 12:14:30

ARANESP 80 MCG.4 KULL.HAZIR SIRINGA Teşhis/Tanı - RENAL ANEMİ Tetkik Sonucu - HGB:9,27(05/03/2015) FERRİTİN:216 (20/02/2015) KİLO:98 Diğer - 1 X 80 Mikrogram 0,75 mcg/kg/hafta yükleme anemi tedavisi N18 KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ ARANESP İÇİN REÇETE DEĞERLERİ UYGUNMUDUR ECZACIM...İYİ ÇALIŞMALAR

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 16:58:30
SAT ≥ %20 veya ferritin ≥ 100 µg/L olduğunda hemoglobin değeri 10 gr/dl altında ise tedaviye başlanır. Hedef hemoglobin değeri 11-12 gr/dl arasıdır. Hemoglobin değeri 11 gr/dl'ye ulaşıncaya kadar başlangıç dozunda tedaviye devam edilir ve Hb seviyesini 11-12 gr/dl arasında tutabilmek için idame dozda tedaviye devam edilir. Hb seviyesi 12 gr/dl'yi aşınca tedavi kesilir. aranesp için başlama dozu darbepoetin için 0.25-0.75 mcg/kg/hafta aralığındadır.
10 04024866
ZEYNEP BİÇER - YURT ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
01.04.15 11:54:14

İYİ GÜNLER. caduet tab. için bu rapor uygunmudur? 2 YIL KULLANILMASI UYGUNDUR 01/04/2015 ldl:155 04.13 - Hipertansiyon ve Hiperlipidemi veya Hipertansiyon ve Koroner Arter Hastaligi veya Hiperlipid... I10 ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON..

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 16:42:18
sutun 4.2.28.A - Statinler (antihipertansiflerle kombinasyonları dahil) maddesine göre;  daha önce kullanmayan hastalarda, uzman hekim raporuna dayanılarak kullanılmaya başlanır; a) LDL düzeyinin 190 mg/dL’nin üstünde olduğu durumlarda, b) LDL düzeyinin 160 mg/dL’nin üstünde olduğu durumlarda; iki ek risk faktörü varsa, c) LDL düzeyinin 130 mg/dL’nin üstünde olduğu durumlarda; üç ek risk faktörü varsa, verilebilir.  Tedaviye başlamaya esas olan ilk uzman hekim raporunda, bu rapor öncesi son 6 ay içinde,  a, b ve c bentleri için en az bir hafta ara ile iki defa olmak üzere, yapılmış tahlil sonucu olmalıdır.  idame tedavi ise yukarıdaki şartlara bakmadan daha önce alınmış ilacın teminine esas olan bir önceki raporun düzenlenme tarihi veya tedaviye başlama tarihi ve başlama değerlerinin raporda belirtilmesi yeterlidir.  uygun bir ldl değeri raporda belirtilmemişse uygun değildir.
11 25024865
KADRİYE DİNÇER - SILA ECZANESİ-Merkez/Mersin
01.04.15 10:52:43

PATOLOJİK KIRIĞI OLMAYAN 65 YAŞ ALTI HASTA. RAPORDAKİ AÇIKLAMA: L1-L2 T SKORU= -3,0 (25.02.2014)ŞEKLİNDEDİR. SGK DAN DÖNEN REÇETE AÇIKLAMASINDA: RAPORDA GEÇERLİ OLAN BÖLGENİN KMY Sİ YAZILACAK ŞEKLİNDEDİR. GİDERİLMESİ GEREKEN EKSİKLİĞİ AÇIKLARMISINIZ.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 16:37:36
sutun 4.2.17-a  4-b maddesine göre; Patolojik kırığı olmayan 65 yaş ve üzeri hastalarda, KMY ölçümünde lomber total (L1-4 veya L2-4) veya femur total veya femur boynu KMY ölçümünde “T” değerlerinden herhangi birinin -2,5 veya daha düşük olması durumunda verilebilir. buna göre lomber bölgeden yapılmışsa (L1-4 veya L2-4) değerlerinden biri belirtilmelidir.
12 28024864
ZERRİN ALTUNAY - KESKİN ECZANESİ-Antakya/Hatay
31.03.15 17:42:28

İYİ GÜNLER.BİR ÇOCUK HASTAYA SAFRA TAŞI TEŞHİSİYLE URSOFALK ŞURUP RAPORU ÇIKMIŞ.KULLANIMI 3*1.BU TEŞHİSTE MAX.KULLANIM DOZU VARMI?

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 09:20:15
MEDULADA  MAKSİMUM DOZ SINIRLAMASI YOK.
13 28024863
OKŞAN VEDA HALEFOĞLU - YENİ MOZAİK ECZANESİ-Antakya/Hatay
31.03.15 16:08:58

KOLAY GELSİN N97.İNFERTİLİTE POLİKİSTİK OVER SENDROMU RAPORU AÇIKLAMA KISMINA OVULASYON İNDÜKSİYONU SONUCU GEBELİK ELDE EDİLEMEMİŞTİR.İBARESİ MEVCUT HASTANIN YAŞI 30 1.SİKLUS 2*150Ü GONAL-F 450 FLK 5.KUTU ÖDÜYOR VEREBİLİRMİYİZ VEYA RAPORA EK BİLGİ GEREKİRMİ TŞK.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 09:14:01
ovulasyon indüksiyonu (OI) ve intrauterin inseminasyonu (IUI) işlemleri için raporda belirtilmek kaydıyla Polikistik Over Sendromu tanısında en az 3, en fazla 6 siklus klomifen sitrat tedavisine yanıt alınamayan (ovulasyon sağlanamayan veya gebelik elde edilemeyen) hastalarda toplam 6 uygulama, toplam 10000 IU gonadotropin ödenir. 
14 04024862
ŞAHİN TAMGÜÇ - TAMGÜÇ ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
31.03.15 15:55:54

KOLAY GELSİN.HASTANIN MAMA RAPORUNDA FORTIMEL ENERJİ VE RESOURCE GLUTAMIN OLMAK ÜZERE 2 FARKLI MARKA VAR.AÇIKLAMALAR KISMINDA 2 MAMANINDA KOŞULLARI TUTUYOR.ETKEN MADDE KISMINDA ENTERAL BESLENME SOL 1*30 GR YAZIYOR.AÇIKLAMALAR KISMINDA YAZMASI YETERLİ Mİ?

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 09:06:08
enteral beslenme ürünleri için Raporda, beslenme ürününün adı, günlük kalori ihtiyacı ve buna göre belirlenen günlük kullanım miktarı açıkça belirtilerek en fazla 30 günlük dozda reçete edilebilir. açıklama kısmında günlük kalori miktarının belirtilmesi ve buna göre doz yazılması gerekmektedir.
15 04024861
HACI YUSUF DEMİREL - ADIYAMAN ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
31.03.15 13:36:25

SN ECZACIM 04024853 NUMARALI SORUMA VERMİŞ OLDUĞUNUZ CEVABA İSTİNADEN NEUPOGEN 30 HAZIR ENJEKTÖR OLDUĞU İÇİN TEK KULLANIMLIKTIR BU DURUMDA DOZ GİRİŞİ NASIL OLMALIDIR TEŞEKKÜRLER.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 08:45:11
raporun açıklama kısmına göre  1*5/ 28 günde şeklinde girilebilir ve 1 kutu verilebilir.
16 28024860
BEHİYE MISIRLIOĞLU - MISIRLIOĞLU ECZANESİ-Serinyol/Hatay
31.03.15 10:32:39

GÜNAYDIN TEŞHİS METASTATİK KOLON CA İLK RAPORUNDA CA FOLİNAT +5FLU+İRİNOTEKAN KULLANMISTIR 2.RAPORUNDA ILK RAPORUNDAKİ İLAÇLAR+ BEVASİZUMAB EKLENEREK TEDAVİ GORMÜSTÜR SİMDİ İSE BEVASİZUMAB+OKZALİPLATİN+5FLU+CA FOLİNAT RAPORU CIKMISTIR SON RAPORUNA ISTINADEN BU ILACLARI ALABILIR Mİ IYI CALIŞMALAR

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 08:34:30
Metastatik Kolorektal Kanser teşhisinde daha önce kemoterapi daha önce  almamış hastalarda, birinci basamak tedavi olarak okzaliplatin  veya 5-fluorourasil/folinik asit ile kombine verilebilir. 
17 28024859
GÖKÇE KARAOĞLAN - HATAY GÖKÇE ECZANESİ-Antakya/Hatay
31.03.15 10:30:18

kolay gelsin...hastamın ssklı olduğu dönemde özel hastaneden çıkardığı raporu mevcut.fakat şu an ssk sı yok yeşil kartlı olmuş.o raporla ilaçlarını verebilir miyiz?teşekkürler...

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 08:29:36
verilebilir.
18 04024858
MUSTAFA SERDAR GEZER - GEZER ECZANESİ-KOZAN/ADANA
31.03.15 10:16:00

HASTANIN RAPORDAKi iLACLARI 2 YIL SURE iLE KULLANMASI UYGUNDUR HASTA EN AZ 3 AYDAN FAZLA DiGER FOSFOR DUSURUCU iLACLARI KULLANMISTIR HASTANIN (07.03.2015) CA:11,2 P:4,4 CAXP. 49 KT/V:2,7 PTH: 332 PG/DL (10.01.2015) KT/V>1,4 VE PTH:>300 PG/ML NiN USTUNDE OLAN HEMODiYALiZ HASTASIDIR.Sevalemer için çıkarılan bu raporda KT/V ve PTH değeri için 10.01.2015 tarihi yazılmış.Rapor tarihi ise 07.03.2015.Bu tarihteki değerler rapor için geçerli midir?Teşekkürler.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 01.04.15 08:28:05
tahlil sonucunun son 1 ay içinde yapılması gerekir.
19 25024857
HASİBE ÇINGI - EZGİ ECZANESİ-Merkez/Mersin
30.03.15 17:24:16

lucentis ilacını 20.01 rapor koduyla çıkarılmış.Bu durumda bir belge eklenecekmi ?iyi çalışmalar

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 31.03.15 15:19:09
endikasyonu dışında kullanılacaksa ve sağlık bakanlığından izin belgesi varsa 20.01 - Ilacin endikasyonu, maximum dozu icin ilaca ve sahsa SB tarafindan verilen rapor(Hasta Katilim Payli) kodlu rapor düzenlenmelidir. bu durumda sağlık bakanlığından alınan izin belgesi eklenmelidir. (e-reçetede izin belgesinin tarih , sayısı ve geçerlilik süresi belirtilmişse belge eklemeye gerek yoktur.) 
20 25024856
RAMAZAN ÇAKIR - ÇAKIR ECZANESİ-Tarsus/Mersin
30.03.15 16:12:50

HASTAYA MAJİSTRAL İLAÇ İÇERİSİNDE ELİDEL KREM YAZILMIŞTIR. HASTANIN ELİDEL KREM E-RAPORU MEVCUTTUR YALNIZ MAJISTRAL RECETE DE RAPOR SEÇEMİYORUZ. MAJISTRAL İLAÇ REÇERİSİNDE ELİDEL KREM VEREBİLİRMİYİZ.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 31.03.15 15:12:55
MAJISTRAL TARİFE İÇİNDE VERİLEBİLİR.
 
‹ Geri 1 2 3 ... 275 İleri ›

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ADANA ECZACI ODASI MERSİN ECZACI ODASI HATAY ECZACI ODASI OSMANIYE ECZACI ODASI