ANA SAYFA LİSTELE SORU SOR ŞİFREMİ UNUTTUM

ARAMA

Kategorİler
 Kategori : RAPORLAR
 No Soru/Cevap  
1 25023942
HASİBE ÇINGI - EZGİ ECZANESİ-Merkez/Mersin
28.11.14 22:01:39
salbutamol etken maddeli rapora ventolın ınhaler ve ventolın nebul aynı anda vereblirmiyz raporda herhangi br doz sınırlaması yok
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
2 25023941
ŞEYDA MUTLAY - MUTLAY ECZANESİ-Anamur/Mersin
28.11.14 17:06:37
KOLAY GELSİN,HASTAMIZA G25.8 EKSTRAPIRAMIDAL BOZ.(20.00) DİYE RAPOR ÇIKMIŞ.AÇIKLAMALAR KISMINDA HUZURSUZ BACAK SENDROMU DİYE DE YAZIYOR..BU RAPORA GÖRE REQUIP XL 4 MG.İLACINI VEREBİLİRMİYİM?? İLACIN ENDİKASYONLARINDA SDCE PARKINSON HASTALIĞI GEÇTİĞİ İÇİN TEREDDÜT ETTİM..REÇETEYİ GİRERKEN 211-HUZURSUZ BACAK SENDROMU GİRİYORUZ MECBUREN..
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
3 25023937
MEHMET CENANİ DOĞAN - UĞUR ECZANESİ-Toroslar/Mersin
28.11.14 14:51:40
UGUR ECZ MERSİN KOLAY GELSİN SAYIN ECZACIM İLK RAPORU 6 AYLIK OLUP SÜRESİ DOLDU İKİNCİ BIRYILLIK RAPORDA İÇERİK MEVZUATA UYGUNMUDUR HBsAg (+) HBVDNA 5300 IU/ML (TEDAVİ İLE HBV DNA (-) GELMİŞTİR.) KARACİĞER SİROZU OLAN HASTANIN 1 YIL DAHA LAMIVUDİN TEDAVİSİ ALMASI GEREKLİDİR. 1 YIL GEÇERLİDİR. (406165 NOLU VE 10.06.2014 TARİHLİ RAPORA İSTİNADEN), SGKFAD LAMIVUDIN 28/11/2014 12:09 Tanı Bilgileri Tanı Başlangıç Bitiş 06.01 - Hepatit B Gastro(B18.1) B18.1 KRONİK VİRAL HEPATİT B, DELTA AJANSIZ B18.1 KRONİK VİRAL HEPATİT B, DELTA AJANSIZ 28/11/2014 27/11/2015 06.07 - Kronik Karaciger Hastaliklari(K70.3- K70.9)(K71-K77) K74.0 HEPATİK FİBROZ K74.0 HEPATİK FİBROZ 28/11/2014 27/11/2015 Doktor Bilgileri Dr. Diploma No Dip. Tescil No Branş Adı Soyadı 00 311 105 98646 İç Hastalıkları -> Gastroenteroloji MEMDUH ŞAHİN Rapor Etkin Madde Bilgileri Kodu Adı Form Tedavi Şema Adet / Miktar İçerik Mik. Eklenme Zamanı SGKFAD LAMIVUDIN Ağızdan katı Günde 1 x 1.0 Adet 100 MG 28/11/2014 12:09
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
4 28023935
MUSTAFA UYĞUN - UYGUN ECZANESİ-Antakya/Hatay
28.11.14 14:18:49

İYİ GÜNLER ECZACIM HASTAMA THINCAL 120 84 KAPSÜL YAZILMIŞ RAPOR AÇIKLAMALAR KISMINA V.K.İ : 35,2 KG/M ARDIŞIK 4 HAFTA BOYUNCA DİYET İLE 2,5 KG VERMİŞTİR. 27/11/2014 13:10 BU ŞEKİLDE YAZILMIŞ BOY YAZILMAMIŞ BOY 1,75 BU ŞEKİLDE RECETEYİ KARŞILAYA BİLİRMİYİZ RECETEDE AYRİYETEN HİÇ BİŞEY YAZMIYOR VE VÜCUT KİTLE İNDEKSİ EN DÜŞÜK KAÇ OLMALI

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 28.11.14 14:38:33
raporda belirtilmek kaydıyla Daha önce dört ardışık hafta boyunca yalnızca diyetle en az 2,5 kg.lık bir kilo kaybı ve obez hastalarda vücut kitle indeksi (BMI) ≥ 40 kg/m2  yazılmalıdır. ayrıca her reçetede hastanın bir önceki reçeteye göre kaybettiği kilo, diyet ve egzersize uyduğu, BMI değeri hekim tarafından belirtilmelidir.
5 04023930
BURCU KUBAT - KUBAT ECZANESİ-YÜREĞİR/ADANA
28.11.14 11:03:00
kolay gelsin. ELIQUIS 2.5 mg tablet için çıkan rapor; NON-VALVÜLER ATRİYAL FİBRİLASYONLU HASTA VARFARİN TEDAVİSİ ALTINDA OLAN HASTA EN AZ 2 AY SÜRE İLE VARFARİN KULLANILMASINDAN SONRA BİRER HAFTA ARA İLE YAPILAN SON 5 ÖLÇÜMÜN ÜÇÜNDE INR DEĞERİ 2-3 ARASINDA TUTULAMAMIŞTIR. bu şekildedir. bu açıklama yeterli midir yoksa (ekokardiyografi ile romatizmal kapak hastalığı veya ciddi mitral kapak hastalığı olmadığı gösterilen veya protez kapak hastalığı olmayan) bu açıklamaya da gerek var mıdır? teşekkürler.
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
6 28023928
ALİ ÜNSAL ERAY - ERAY ECZANESİ-Antakya/Hatay
27.11.14 17:20:52
MERHABA ECZACIM: HASTA 4.5 KG. OLMASI GEREKEN 6.8 KG. SÜREKLİ İSHAL VE METABOLİK ASİDOZ OLUYOR. ALMASI GEREKEN CAL 1000 CAL. NEOCATE MAMA 8*4 KAŞIK. VE 1 (BİR) YIL KULLANMASI UYGUNDUR. 1) NEOCATE (APTAMIL NEOCATE) 400 GR mama[1X160] 20.00 - EK- 4/D Listesinde Yer Almayan Hastalıklar(Hasta Katılım Paylı) E73.9 LAKTOZ İNTOLERANSI, TANIMLANMAMIŞ BUDURUMDA E73.9 LAKTOZ İNTOLERANSI TANISI YETERLİMİ TEŞK.
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
7 04023927
NEBAHAT ACABAN - BARAJ ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
27.11.14 16:55:37
İyi günler ;Hastamızın raporunda insülin detemir 1x50 ünite ,iğne ucu 2x1 reçetede insülin detemir 2x25 şeklinde reçete edılmiş ,bu dozda karşılıyabilirmiyiz?
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
8 28023923
CANAN SABRİYE ALKAN - ALKAN ECZANESİ-Antakya/Hatay
27.11.14 15:22:09
hastaya brilinta yazılmıştr.sorum kısac şöyle ;raporun açıklamalar kısmında st yükselmeli miyokard enfarktüsü yada st yükselmesiz miyokard enfarktüsü yazılmamış ancak tanı kısmına 20.00 ek-4 d listesinde yer almayan hastalıklar(katılım paylı),I21 akut miyokard enfaktüsü yazmaktadır. bu şekilde verebilir miyiz ilacı?(not:ilaç için diğer tüm şartlar uygundur )
Bu soruya henüz cevap verilmemiş.
9 25023922
EMİNE FİLİZ GÖL CAMUS - FİLİZ ECZANESİ-Tarsus/Mersin
26.11.14 17:20:54

KOLAY GELSİN ECZACIM.KLOGEL A ADLI İLAÇ İÇİN 25019969 NOLU SORUDA ÖDENİR,25023874 NOLU SORUDA ÖDENMEZ DENİLMİŞ, HANGİSİ DOĞRUDUR.TEŞEKKÜR EDERİM.

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 26.11.14 20:50:51
asa intoleransı şartı 07.08.2014 tarihindeki sut değişikliğiyle kaldırılmıştır. ancak klogel içeriğinde asa bulunduğundan asa intoleransı olanlarda kullanılmamalıdır.
10 28023921
ALMULA MERYEM İREZ - İREZ ECZANESİ-Antakya/Hatay
26.11.14 09:54:24

GÜNAYDIN. I25.9 KRONİK İSKEMİK KALP HASTALIĞI, TANIMLANMAMIŞ I10 ESANSİYEL (PRİMER) HİPERTANSİYON E78.4 HİPERLİPİDEMİ, DİĞER 1) IVABRADIN Ağızdan katı5-7,5 MG[2X1] 2) KANDESARTAN SILEKSETIL+HIDROKLORATIAZID Ağızdan katı16/12,5 MG[1X1] 3) ROSUVASTATIN KALSIYUM 20 MG Ağızdan katı20 MG[1X1] 4) TRIMETAZIDIN HCL Ağızdan katı35 MG[2X1] 5) ASETILSALISILIK ASIT Ağızdan katı150 MG[1X1] 19062014 TARİH LDL:171 Yalnız 5 (Beş) Kalemdir Normal sinüs ritminde olan Kronik Stabil Angina Pektorisli hastaların semptomatik tedavisinde Beta Bloker ve/veya Verepamil,Diltiyazem İntoleransı veya Kontrendikasyonu olan ve kalp atın hızı Kalsiyum kanal blokeri kullanımını engelleyen asemptomatik sol ventrikül disfonksiyonu LVEF<40 hasta,beta bloker doz intoleransı mevcuttur Bu nedenle hastanın tedavisinde 2 yıl süre ile ivabradin 5-7,5 mg 2x1 kullanması gerekmektedir .Hastanın yukarıda belirtilen söz konusu ,hastalığı ile ilgili ilaçlarını 2(iki) yıl süre süre ile kullanması gerekmekte olup, hasta katılım payından muaftır. Bu rapora göre ROSUVASTATİN 20 mg verebilir miyim? hasta 47 yaşında

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 28.11.14 12:29:18
diabetes mellitus, akut koroner sendrom, geçirilmiş Mİ, geçirilmiş inme, koroner arter hastalığı, periferik arter hastalığı, abdominal aort anevrizması veya karotid arter hastalığı olanlarda tek tahlil donucuna göre ldl 70 üzerinde ise verilebilir.
11 25023918
TANSEL EKŞİ - TANSEL ECZANESİ-Mut/Mersin
25.11.14 16:07:12

RAPORUN AÇIKLAMALAR BÖLÜMÜNDE :Biri maksimum doz indometazin olmak üzere en az 3 nonsteroid antiinflamatuar ilacı maksimum dozunda kullanmasına rağmen yeterli cevap alınamamıştır . Bath Ankilozan Spondilit Hastalık Aktivite İndeksi=BASDAİ:8.2 Eritrosit sedimetasyon hızı:18 mm/saat (0-20) ve CRP: 0.94 mg/dl (0-0,8) olması nedeniyle etanercept kullanması uygundur. Mahallinde uygulanabilir. Etanercept 1 X50 mg 1 Hafta TANI: (M45) Ankilozan Spondilit ( Aksiyel Tutulumlu) , SGKF0G ETANERCEPT, SGKF0G ETANERCEPT, SGKF0G ETANERCEPT, SGKF0G ETANERCEPT 01/09/2014 15:53 YAZILI.TANI BÖLÜMÜNDE: 09.01.6.2 ---> Ankilozan spondilit(M45) M45.0 ANKİLOZAN SPONDİLİT, BİRDEN FAZLA YERDE M45.0 ANKİLOZAN SPONDİLİT, BİRDEN FAZLA YERDE YAZILI.REÇETE E- REÇETE DEĞİL.REÇETE TARİHİ 25.11.2014 DÜR.EKTE İZLEM FORMU İLE HASTA ONAY FORMUNUN FOTOKOPİLERİ VARDIR.BUNA GÖRE ENBREL 50 FLK.VEREBİLİRMİYİZ?RAPOR SÜRESİ 3 AY MIDIR? HASTA ONAY FORMUNU İL SAGLIK MUDURLUĞUNE GÖNDERMEMİZ GEREKİR Mİ?

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 28.11.14 11:55:04
Aksiyel tutulumlu ankilozan spondilitli hastalarda; biri maksimum doz indometazin olmak üzere en az 3 nonsteroid antiinflamatuar ilacı maksimum dozunda kullanmasına rağmen yeterli cevap alınamayan (BASDAİ) >5), bununla birlikte eritrosit sedimetasyon hızı >28 mm/s veya normalin üst sınırını aşan CRP değerinin  3 ay süreli sağlık kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla ilaca başlanır. formların birer nüshalarının reçete ekinde kurumumuza gönderilmesi gerekir. bu formların düzenlendiği e-reçetede belirtilmesi durumunda belge göndermeye gerek yoktur.
12 28023913
NAZİRE GÜL SAKALLI - UĞURGÜL ECZANESİ-Antakya/Hatay
25.11.14 13:59:29

mrb;devlet hstanesınden romatolojı uzmanının ıcınde oldugu kurul raporunda PSÖRİATİK HASTALIĞI OLAN HASTA BİRİ METHOTREXATE OLMAK ÜZERE EN AZ 3 FARKLI MODİFİYE EDİCİ ANTİROMATİZMAL İLACI EN AZ 32ER AY KULLANMIŞ LMASINA RAĞMEN HASTALIK AKTİVİTESİ KONTROL ALTINA ALINAMAMIŞTIR.HASSAS EKLEM SAYISI:6 ŞİŞ EKLEM SAYISI:8 MAHALİNDE TEDAVİSİ UYGUNDUR. PSARC SKORUNDA DÜZELME 1) ADALIMUMAB ParenteralMG[1X40] Yalnız 1 (Bir) Kalemdir seklındedır.bu raporla humıra pen verılebılırmı rapora eklenmesı gereken bır husus varmıdır?tşk

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 28.11.14 11:38:40
suta göre Psöriyatik artritli hastalarda; en az 3 farklı hastalık modifiye edici antiromatizmal ilacı uygun dozunda en az üçer ay olmak üzere kullanmış olmasına rağmen hastalığın kontrol altına alınamadığı (bir ay arayla yapılmış iki ayrı muayenede en az üç hassas eklem ve en az üç şiş eklem olması) durumlarda, bu durumun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi koşuluyla ilaca başlanır. İlacın etkinliği, ilaca başlandıktan 3 ay sonra değerlendirilir.Tedaviye cevap alınmış ve ilaca devam edilecek ise bu durum 6 ay süreli yeni düzenlenecek sağlık kurulu raporunda belirtilmelidir.
13 25023912
HASİBE ÇINGI - EZGİ ECZANESİ-Merkez/Mersin
25.11.14 13:08:03

KLOPIDOGREL+ASA İSKEMİK İNME RAPORU İLE YAZILMIŞ FAKAT AÇIKLAMA KISMINDA ASA INTOLERANSI YAZILMIŞ BU ŞEKİLDE KARŞILANIR MI

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 28.11.14 11:25:20
klopidogrel karşılanabilir ancak asa intoleransı olduğu belirtildiğinden asa karşılanması uygun değil
14 04023911
PIRIL DURU - PIRIL ECZANESİ-SEYHAN/ADANA
25.11.14 12:44:44

KOLAY GELSİN.1933 DOĞUMLU Bİ HASTAYA ÇIKAN PRADAXA RAPORUNDA AÇIKLAMALARDAKİ İFADELER;2 AY VARFARİN KULLANIMINDAN SONRA BİRER HAFTA ARA İLE YAPILAN 5 ÖLÇÜMÜN ÜÇÜNDE VARFARİN İLE HEDEFLENEN INR DEĞERLERİNE (2,3)ULAŞILAMAMIŞTIR. KULLANIM SÜRESİ 1 YIL NOT:EKOKARDİYOĞRAFIK MEKANIK KAPAK HASTALIĞI OLMAYAN HASTALAR SGKFWS / DABIGATRAN 04.03 1 Gün 2 x 1 Kutu Hastanın yukarıda belirtilen I48 hastalığı/hastalıkları ile ilgili ilaçları süre ile kullanması gerekmekte olup, hasta katılım payından muaftır BUNLARDIR.İLACIN ÖDENMESİ İÇİN YETERLİ MİDİR.TŞKLER

SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 28.11.14 11:21:08
raporda belirtilmek kaydıyla;Prospektüsünde belirtilen risk faktörlerinden bir ya da daha fazlasına sahip, non-valvuler atriyal fibrilasyonlu hastalarda (ekokardiyografi ile romatizmal kapak hastalığı olmayan ifadesi uygun); en az 2 ay süre ile varfarin kullanılmasından sonra en az birer hafta ara ile yapılan son 5 ölçümün en az üçünde varfarin ile hedeflenen INR değerinin 2-3 arasında tutulamadığı durumlarda verilebilir.
15 04023899
OKAN KIRKYAŞAROĞLU - OKAN ECZANESİ-KOZAN/ADANA
24.11.14 11:01:32
04023835 NO'LU SORUMA EK OLARAK RAPOR DEVAM RAPORUDUR 3.RAPOR.RAPORA ANKSİYEL TUTUMLU VEYA PERİFERİK EKLEM TUTUMLU ANKILOZAN SPONDİLİT + TEDAVİNİN DEVAMI UYGUNDUR YAZDIRSAK İLACI VEREBİLİRMİYİZ TEŞEKKÜRLER.
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 24.11.14 13:26:28
raporda periferik veya aksiyel tutulumlu ankilozan spondilit tanılarından hangisi varsa o belirtilmelidir.ayrıca sutta belirtilen kriterler belirtilmelidir.
16 28023898
GÜLÇİN TURGUT - GÜLÇİN TURGUT-İskenderun/Hatay
22.11.14 10:39:27
eksenatid başlangıç reporu çıkmış bir hastaya byetta 10mcglık yazılmıştır. raporda gerekli tüm değerler yazmaktadır.byetta dozunun 2x5 girilerek 10mcglık verilmesi uygun mudur?
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 24.11.14 13:17:05
metformin veya sülfonilürelerin maksimum tolere edilebilir dozlarında yeterli glisemik kontrol sağlanamamış ve vücut kitle indeksi tedavi başlangıcında 35 kg/m2’nin üzerinde olan ve tedavi öncesi anamnezde akut pankreatit geçirilme öyküsü bulunmayan tip 2 diyabet hastalarında kullanılabilir. Bu kriterlere uyan hastalara başlangıç dozu rapor şartı aranmaksızın (2x5mcg) (1 kutu) olarak endokrinoloji uzman hekimlerince reçete edilir. Başlama kriterleri ilk reçetede belirtilecektir. Tedaviye devam edilecekse; devam kararı, başlama kriterleri ve metformin veya sülfonilüreler için hastaya verilen maksimum dozlar, 6 ay süreli endokrinoloji uzman hekim raporunda belirtilir. Tedaviye devam edilecekse bundan sonraki raporlar 1 yıl süreli düzenlenebilir. bu şartlara göre 1-raporda belirtilen doz aşılmadan verilebilir.2-medula ilaç bilgisi bölümüne göre maksimum doz sınırı günde 2*1 dir.
17 28023897
BÜLENT ÇIRAY - DOĞUMEVİ ECZANESİ-Antakya/Hatay
22.11.14 09:17:55
iyi günler hastamın 06.01 - Hepatit B Gastro(B18.1) B18.1 KRONİK VİRAL HEPATİT B, DELTA AJANSIZ B18.1 KRONİK VİRAL HEPATİT B, DELTA AJANSIZ teşhişi ile açıklaması b14-5985 nolu mkü patoloji raporunda yuksek gradeli seröz karsinom tanısı olan hastada 14.10.2014 tarihli hbsag + anti hbe pozitif ve hbeag - tir.hastaya kemoterapi planlanmakta olup proflaksi amacıyla lamıvudin 100mg 1x1 başlanması uygundur, SGKFAD LAMIVUDIN 21/11/2014 09:52 olan raporuna istinaden zeffix 100 mg tb verilebilirmi...teşekkürler...
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 24.11.14 13:12:52
kemoterapi tedavisi uygulanmakta olan HBsAg (+) olan hastalarda, ALT yüksekliği, HBV DNA pozitifliği ve karaciğer biyopsisi koşulu aranmaksızın diğer tedavisi süresince ve bu tedavisinden sonraki en fazla 12 ay boyunca lamivudin verilebilir. kemoterapi tedavisiyle ilgili tedavisine ilişkin ilaç raporunun tarih ve sayısı reçetede belirtilmelidir.
18 28023895
MİNE GÜNAY - GÜNAY ECZANESİ-Samandağ/Hatay
21.11.14 17:34:17
Atorvastatin ile ilgili bir sorum var.Hastanin ilk raporu kagit rapor olup hiperkolesteromi tanili ve 15.07.2010 tarihlidir.Ikinci rapor;07.08.2012 tarihli olup 15.07.2010 tarihli rapordaki ldl degerine dayanilarak(LDL 203)verilmistir.Hastaya son rapor 20.11.2014 tarihinde ,eski ldl 203mg/dl 15.07.2014-yeni ldl 205 mg/dl 20.11.2014 idame tedavi seklinde duzenlenmistir.Hastanin ilac bilgisi sistemde sadece 2014 yili itibariyle gorebilmekteyim ve atorvastatin kullanimi yok.Bu durumda hastanin raporunu idame tedavi olarak kabul edip Lipitor 20 mg tableti verebilirmiyim?
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 24.11.14 12:53:40
raporun yenilenmesi durumunda, daha önce alınmış ilacın teminine esas olan bir önceki raporun düzenlenme tarihi veya tedaviye başlama tarihi ve başlama değerlerinin raporda belirtilmesi yeterlidir.
19 25023893
MEHMET ULAŞ TATLIDİL - TATLIDİL ECZANESİ-Merkez/Mersin
21.11.14 17:03:06
23839686634 TC kimlik no'lu hastamızın 2012 tarihli “04.04.1 Tıkayıcı per. arter has. veya iskemik inme'de klopidogrel kul.” kodlu raporu ,01/10/2014 tarihli, trig:429 değerli raporu mevcuttur.İlgili maddedeki periferik arter hastalığı varlığında TG 200mg/dl üzeri şartlarına binaen lipofen sr ödenir mi? Teşekkürler,kolay gelsin
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 24.11.14 12:51:31
diabetes mellitus, akut koroner sendrom, geçirilmiş MI, geçirilmiş inme, koroner arter hastalığı, periferik arter hastalığı, abdominal aort anevrizması veya karotid arter hastalığı olanlarda Trigliserid düzeyinin 200 mg/dL üstünde ise verilebilir.
20 28023888
mahir kara - derman-Hassa/Hatay
21.11.14 15:22:50
merhabalar.hastamın DEFERASIROKS Ağızdan katı Günde 2 x 2000.0 Miligram raporu vardır.hastam exjade 500 2*1 kullanmaktadır.eylül ayında doktor receteye exjade 500 1*1 olarak doz ettiğinden ilaç 22.01.2014 te bitecek olup hastam ilacı alamamaktadır.doz düzeltmesi yaptırtmak için doktor da bulunamadığından başka doktor tarafından 21.11.2014 tarihinde exjade 250 4*1 olarak recete edilmiş ve sistem ödemektedir.bu şekilde ilacı vermemizde sakınca var mıdır.teşekkürler.
SGK Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi Yetkilisi 24.11.14 12:40:52
rapor dozunu aşmıyorsa sorun yok.
 
‹ Geri 1 2 İleri ›

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ADANA ECZACI ODASI MERSİN ECZACI ODASI HATAY ECZACI ODASI OSMANIYE ECZACI ODASI