AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI HAKKINDA- 3

Değerli Meslektaşlarımız,

Odamızca, 23.05.2008 tarihinde odamız web sayfasında Aile Hekimliği Uygulaması ile ilgili 2 ayrı duyuru meslektaşlarımızın dikkatine sunulmuş idi.

Meslektaşlarımızın önceki duyurulara ek olarak aşağıdaki maddelere de duyuru tarihinden itibaren dikkat etmesi gerekmektedir.

- Çukurova Üniversitesi bünyesinde bulunan Mediko Sosyal biriminde Pratisyen Hekimlerin yazmış olduğu reçete bedelleri ödenmeyecektir. (Uzman Hekimlerin yazmış olduğu reçete bedelleri ödenecektir)
    Çukurova Üniversitesi personel ve öğrenci reçete bedelleri üniversite bünyesinde ödendiğinden, pratisyen hekimler tarafından Mediko Sosyal biriminde yazılan  personel ve öğrenci reçete bedellerinin ödeneceği bildirilmiştir.

- ANA ÇOCUK SAĞLIĞI VE AİLE PLANLAMASI MERKEZİ (AÇSAP) veya VEREM SAVAŞ DİSPANSERİ gibi Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı olup, Aile Hekimliği Uygulamasının başlaması ile faaliyetine son verilmeyen sağlık birimlerinde yazılan reçetelerin ödenebilmesi için UZMAN HEKİMLER tarafından yazılmış olması gerekmektedir.( Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezleri’nde görevli Diş Hekimleri’nin yazdığı reçete bedelleri ödenecektir.)

-İlimizde Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren, Adana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde Diş Hekimleri Tarafından yazılan reçetelerin bedelleri kurum tarafından ödenecektir.

- Kurum hekimliklerinde ise ;

  • Karayolları Genel Müdürlüğü'nde görevli Dr. Kemal ÖZKAN,
  • SGK’ da görevli Dr. Mehmet BALPETEK,
  • Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Ufuk COŞKUN,
  • Botaş’ta görevli Dr. Yücel DEPDEP yetkilendirilmiştir.

Adı geçen hekimler sadece yetkili oldukları kurumda görevli memurların reçetelerini yazabileceklerdir. Bu hekimlerin dışında bölgemizde bulunan kurum hekimliklerinde yazılan reçete bedelleri ödenmeyecektir. İşyeri Hekimi çalıştıran kurumlarda ise sadece orada çalışan SSK kapsamında ki kişilerin reçeteleri yazılabilecektir.

- Bölgemizde bulunan;

  • Akıncılar Sağlık Ocağı
  • Sarıçam Sağlık Ocağı
  • Meydan Sağlık Ocağı
  • Berker Gülaçtı Sağlık Ocağı
  • Adana Numune Hastanesi
  • Çukurova Devlet Hastanesi
  • Yüreğir Devlet Hastanesi'nde Aile hekimleri nöbet tutmaktadır.

Aile hekimi kaşesi ile yazılan bu tür reçetelerin bedelleri ödenecektir.

Ayrıca,

- SGK kapsamındaki hak sahiplerine yazılan yeşil, kırmızı, turuncu ve mor reçetelerin ayrıca normal reçeteye de yazılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

 


06 Haziran 2008     Okunma Sayısı : 4977     Yazdır