ANKARA’YA GÖNDERİLECEK REÇETELERİN TESLİM VE KONTROLLERİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR

Değerli meslektaşlarımız,

Ankara Kavaklıdere SSGM ve Ankara Ertuğrul Gazi SSGM yöneticileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda reçete teslim ve kontrolleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken önemli noktaları bilgilerinize sunarız.

 

Faturaların teslim edileceği adres:

SGK ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ EK BİNASI

ZÜBEYDE HANIM MAH. SAMYELİ SOK. NO:3 İSKİTLER/ALTINDAĞ/ANKARA

 

Kesinti itiraz ve iade evraklarının gönderileceği adres:

KAVAKLIDERE SSGM

AZERBAYCAN CAD. NO:33 B BLOK BAHÇELİEVLER/ÇANKAYA/ANKARA

Evrakların yanlış adrese gönderilmesi durumunda sorumluluk eczacıya aittir. Muhtemel karışıklıkları önlemek adına kargoya verirken adreslere dikkat etmek önem arz etmektedir.

 

Fatura evraklarının kayda girmesi için klasör üzerinde sırasıyla A-B-C  (sıra önemli) zımbalı döküm özetinden 2’şer nüsha olması ÖNEMLİDİR! Klasör içerisinde bir adet fatura bir adet döküm özeti (reçetelerin listesine gerek yok) yeterlidir. Yurtdışı ve kan ürünü faturalarında ayrıca klasörün içindeki zarfa da 1 nüsha döküm özet bilgisi yapıştırılmalıdır.

 

Her türlü eksik belge, kesinti, itiraz, doz düzeltme IP değiştirme vs. dilekçeleri odamız web sitemizde günceldir, evraklar mail veya faks ile gönderildikten sonra ayrıca ıslak imzalı olarak da KAVAKLIDERE SSGM’ye kargo ile gönderilmesi gerekmektedir. YALNIZCA HESAP NO DEĞİŞİKLİĞİ DİLEKÇELERİ MAİL VEYA FAKS İLE KABUL GÖRMEYİP SADECE ISLAK İMZALI ASIL DİLEKÇENİN KAVAKLIDERE SSGM YE İLETİLMESİ İLE İŞLEM YAPILACAKTIR.

 

Aralık ayı ve öncesi reçetelerin itirazları Adana’da olacak Ocak ayı ve sonrası itirazları Ankara’da olacaktır. Adana SSGM ve Kavaklıdere SSGM için gerekli olan dilekçe örnekleri oda web sitemizde mevcuttur.

 

(ADANA SSGM DE İNCELENEN RECETELERİN KESİNTİ İTİRAZ VE İADE İŞLEMLERİ ADANA’DA YAPILACAKTIR. ADANA SSGM DE İNCELENEN RECETELERİN KESİNTİ İTİRAZ VE İADE EVRAKLARI ADANA SSGM YE TESLİM EDİLMELİDİR.)

 

Kesinti mesajlarına yapılacak itirazlar KESİNTİ İTİRAZ NEDENİ MUTLAKA YAZILARAK 5 iş günü içerisinde dilekçe ile yapılmalıdır. Medula kesinti mesajına meduladaki mesaj bölümüne yazılarak verilen cevaplar ve itirazlar geçerli değildir.

 

Reçete karşılarken, reçetenin yazıldığı kurumla reçeteyi yazan doktorun kaydı mutlaka uyuşmalıdır. Örneğin doktor İzmir’de kayıtlı ama Adana’da gönüllü ise reçete ikinci bir duyuruya kadar karşılanmamalıdır.

 

Kesinti oluştuktan sonra yapılan düzeltmeler Ankara SSGM tarafından kabul edilmeyecektir. (Reçete kontrol ederken fark edilen eksiklikler faturayı kuruma teslim edene kadar düzeltilebilir.)

 

ORAL BESLENME RAPORLARINDA FARKLI SOLÜSYONUN ADI BULUNMASI NEDENİYLE OLUŞAN KESİNTİLER, KESİNTİ OLUŞTUKTAN SONRA EKLETİLSE BİLE KABUL EDİLMEMEKTEDİR. ORAL BESLENME SOLÜSYONUNUN ADININ BİREBİR AYNI OLDUĞUNA DİKKAT EDİLMELİDİR.

 

RAPORDAKİ DOZUN REÇETEDEKİNDEN FARKLI/AZ OLMASI NEDENİYLE OLUŞAN KESİNTİLER, KESİNTİ OLUŞTUKTAN SONRA EKLETİLSE BİLE KABUL EDİLMEMEKTEDİR. RAPOR DOZUNUN REÇETEYLE UYUMLU OLMASINA DİKKAT EDİLMELİDİR.

 

Geçici Koruma reçeteleri ile ilgili işlemlerde bir değişiklik söz konusu değildir.

Önemle duyurulur.


23 Mart 2023     Okunma Sayısı : 3203     Yazdır