BÖLGEMİZDE REÇETE DAĞITIMLARININ TEKRAR BAŞLAMASI HAKKINDA

 Değerli Meslektaşlarımız,

Hepinizin bildiği gibi bölgemizde SGK 2012 İlaç Alım Protokolünün 3.7 maddesi gereği uyguladığımız dağıtım sistemi, tıpkı 2007 yılında olduğu gibi İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmişti.

Reçete dağıtımlarının bölgemizde yeniden başlayabilmesi adına bir yandan Danıştay  8. Dairesinde 2013/302 esas sayılı dosya ile devam eden davada hukuk mücadelesi veren Yönetim Kurulumuz, ayrıcaTürk Eczacıları Birliği nezdinde girişimlerde de bulunarak 2012 SGK İlaç Alım Protokolü’nün 3.7 maddesinde revizyon talep etmiştir. Tüm bu süreçler yaşanırken, Yönetim Kurulumuz konu hakkında eksik ve yanlış bilgilerle yapılan dedikoduları da dikkate almadan mücadelesine devam etmiştir.

Son olarak, 19.09.2013 tarihinde imzalanan Ek Protokol (2013/1) ile 3.7 maddesinde yapılan revizyon ve  sonrasında Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, Türk Eczacıları Birliği Avukatları ve Oda Avukatımızın görüşleri doğrultusunda;  Türk Eczacıları Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan 2013/1 Ek Protokol doğrultusunda Protokolün 3.7 maddesinde belirtilen reçete gruplarının dağıtımına bölgemizde kısa süre sonra tekrar başlanacaktır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.


20 Eylül 2013     Okunma Sayısı : 4254     Yazdır