DOĞAL AFETLER KONUSUNDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER
Değerli Meslektaşlarımız,
Türk Eczacıları Birliği tarafından Odamıza gelen yazıda;
Küresel ısınmayla birlikte iklimlerin değiştiği ve bunun sonucu olarak doğal afetlerde ciddi bir artış oranı görüldüğü, bu duruma paralel olarak doğal afet sonucu zarar gören eczacılarımızın sayısında da ciddi artışlar gözlemlendiği belirtilmektedir.
Yardımlaşma sandığı kaynakları, sadece yönetmeliğin 14.maddesine göre üyelerimizden tahsil edilen yıllık üye aidatlardan oluşmaktadır. Bu nedenle kaynağımız son derece kısıtlıdır ve mümkün olan en yüksek verimlilikle kullanılması gerekmektedir.
Yetersiz kaynakların mümkün olduğunca korunması ve doğru zamanda tahsisi hayati önemi haiz husustur. Yaşanması olası mağduriyetlerin en aza indirgenmesi amacıyla üyelerimizin; ülkemizin deprem kuşağında yer aldığı, coğrafi yapısı ve konumu gereği büyük afetlerin yaşandığı, bu itibarla işyeri ve meskenleri için sigorta yaptırmaları son derece önem arz etmektedir.
Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.
13 Aralık 2012 Okunma Sayısı : 2138
Yazdır