FİYAT İNDİRİMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK BÖLGE ECZACI ODALARINA TEB,İEİS,AİFD,TİSD,DB YE ÇEKİLEN FAKS MET

18.07.2005 tarihinde Adana, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Aksaray Eczacı Odalarınca Türk Eczacıları Birliği, İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası, Türkiye İlaç Sanayi Derneği, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, Depocular Birliği'ne çekilen faks metni aşağıda yer almaktadır.

TEB MERKEZ HEYETİ
BAŞKANLIĞI'NA
                                  ANKARA

14 Şubat 2004 tarihinde yayımlanan İlaç Fiyat Kararnamesi gereği 15 Temmuz 2005 tarihinde ilaç fiyatları %8,83 ucuzlamıştır.

Bundan sonrada referans fiyat uygulaması, kamuda eşdeğer ilaç skalasının genişlemesi sürekli ilaç fiyatlarında hareketlilikler yaşanacağını göstermektedir.

İlaç fiyatlarındaki indirimler eczanelerimizde ciddi maliyetler yaratmakla birlikte sermaye kaybına da yol açmaktadır.

İlaç fiyat indirimlerinde eczacının kaybının azaltılması, karmaşanın önlenmesi ve uygulamaların standart hale getirilmesi için sektörel bir karar alınması ihtiyacı vardır.

Hükümet, TEB, İlaç Sanayi ve Dağıtım kanalları bu anlamda ortak karar almalıdır.

Ancak bugün yaşadığımız kaybın azaltılması için talebimiz; geriye dönük 60 gün baz alınarak eczaneye satışı yapılan ilaçlarda oluşan fiyat farkının depo üzerinden eczanelere ödenmesidir.

Sektörel işbirliği açısından önemsediğimiz konunun çözüme kavuşması için gereğini saygılarımızla arz ederiz.

4.BÖLGE ADANA ECZACI ODASI

8.BÖLGE GAZİANTEP ECZACI ODASI