GÜNÜBİRLİK REÇETE YAZIMI HAKKINDA SGK DUYURUSU

SGK Adana İl Müdürlüğü web sayfasında “Günübirlik Reçete Yazımı” ile ilgili yayımlanan yazı aşağıdaki gibidir.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.

MEDULA hastane sisteminde takip türü günübirlik alınan hastaların taburcuları esnasında yazılan reçetelerinin reçete alt türünün günübirlik seçildiği tespit edilmiştir. Bu durumda ilaç katılım payı çıkmamaktadır. Reçete alt türü günübirlik olarak sadece günübirlik kapsamında hastanede kullanılacak ilaçlar için seçilmelidir (Örnek: Kemoterapi ilaçları). Günübirlik tedavi kapsamında tedavi gören hastaların taburcu sonrası evde kullanılacak ilaçları için reçete alt türü “ayaktan” seçilmelidir. Sağlık Hizmet Sunucularının konu ile ilgili gerekli tedbirleri alması aksi durumda ilaç katılım paylarının hatalı Sağlık Hizmet Sunucusundan mahsup edileceğini önemle bilgilerinize rica ederiz.

Adana Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü

17 Nisan 2013     Okunma Sayısı : 11992     Yazdır