ŞEKER ÖLÇÜM ÇUBUKLARININ TEMİNİNDE 01.03.2011 TARİHİNDEN ÖNCE DÜZENLENMİŞ OLAN TEDAVİ PROTOKOLÜ BULUNMAYAN RAPORLARIN SÜRESİ SONUNA KADAR KULLANILABİLECEK OLMASI HAKKINDA

 

Değerli Meslektaşlarımız,

01.03.2011 tarih ve 27861 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan SUT değişikliği ile yapılan değişiklikler kapsamında, kan şekeri ölçüm çubukları için düzenlenen raporlarda, tedavi protokolünün de bulunması gerektiği belirlenmiştir.

01.03.2011 tarihinden önce düzenlenen ve tedavi protokolü bulunmayan raporlar ile ilgili olarak ne tür bir işlem yapılması gerektiği konusunda Birliğimiz tarafından Kurum yetkililerinden bilgi istenmiş, bugün www.sgk.gov.tr de bir duyuru yayınlanarak “01.03.2011 tarihinden önce düzenlenmiş olan tedavi protokolü bulunmayan raporlarda hasta mağduriyetlerinin önlemesi amacı ile rapor süresi bitimine kadar hekim tarafından reçetede belirtilen dozlar üzerinden işlem yapılacağı” duyurulmuştur.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.


02 Mart 2011     Okunma Sayısı : 3139     Yazdır