SGK KÜPÜR İMHASI HAKKINDA

19 Eylül 2008 tarihinde web sitemizde yayımlanan “SGK Evrak Teslimi Hakkında” başlıklı duyurumuzda,

“Eczacılarımıza ve Eczacı Odamıza ayrı bir yük getirecek olmasına rağmen reçete kontrollerinin zamanında tamamlanıp, ödemelerin %100 yapılması koşulu ile SGK ya ihtiyaç duyduğu konularda, yardımcı olacağımızı" bilgilerinize sunmuş idik.

Yine bu duyuruda Kurum tarafından; faturalaştırılan reçete ve küpürlerin bildirilecek harf ile bir daha kullanılamayacak şekilde işaretlenmesinin istendiğide bildirilmişti.

Konu ile ilgili olarak, SGK Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi'nin odamıza gönderdiği 19.09.2008 tarihli yazısında;

“İlgi tarih sayılı yazımız ile;Eylül ayı reçetelerinden başlamak suretiyle küpür imha işleminin eczaneler tarafından yapılması gerektiği ve belirlenen imha kodunun her ayın 20'sinden sonra duyurulacağı bildirilmiş idi.“Ekim teslim faturalarında uygulamanın başlamasıyla birlikte Eylül ayı reçete ekindeki küpür ve barkodların bir daha kullanılmasını önleyecek şekilde kırmızı tükenmez kalemle ve büyük karakter olmak üzere “B” harfi yazılarak iptal edilmesi gerekmektedir. Konunun odanız üyesi eczanelere duyurulması hususunda, bilginizi ve gereğini rica ederim”

denilmektedir.

Ayrıca; SGK Kurumunun Vergi Daire Numarası 5 Ocak Vergi Dairesi 7350095582 olarak değişmiştir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

23 Eylül 2008     Okunma Sayısı : 6884     Yazdır