TEB GENEL BAŞKANI ECZ.MEHMET DOMAÇ'IN İSRAİL'İN LÜBNAN'A YÖNELİK YAPTIĞI SALDIRIYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

ECZACILARDAN SAVAŞ MAĞDURLARINA PARA YARDIMI

Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Ecz.Mehmet DOMAÇ'ın İsrail'in Lübnan'a yönelik yaptığı saldırılarıyla ilgili basın açıklaması aşağıdaki gibidir;

Türk Eczacıları Birliği ve O'na bağlı 47 Eczacı Odası olarak, Lübnan'da yaşanan vahşeti kınıyor ve savaş mağdurlarına para yardımında bulunuyoruz.

“İsrail’in Lübnan’a başlattığı saldırı, her türlü insanlık değerinin ve uluslar arası hukukun inkarıdır. İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılar çok sayıda sivilin canından olmasına neden oldu. Gazze’den göç başladı, insanlar canlarından, evlerinden ve yurtlarından oldular.

Deniz kenarında piknik yapan aileleri bombalayan, kilometrelerce uzunlukta dev utanç duvarları yapan, masum insanları elektriksizliğe, gıdasızlığa, susuzluğa mahküm ederek, yaşadıkları bölgelerden çıkmaları için bombalar yağdıran, Beyrut’un sivil havaalanını bombalayan İsrail, füzeleriyle şu ana kadar 750 Lübnanlının canını aldı. Savaşta ölenlerin yarısından fazlasını da masum çocuklar oluşturmaktadır.

Bizler eczacılar olarak, sağlıkta hizmet alımının eşit olması gerektiğini savunan barış emekçileriyiz. Sağlık hizmeti veren bir mesleğin örgütü olarak, tüm dünya insanlarının en temel hakkının yaşama hakkı olduğunu savunmaktayız. Kendi ülkelerinin çıkarları uğruna, hiçbir suçu olmayan özellikle çocukların son derece modern donanımlı füzeler marifetiyle gözlerimizin önünde katledilmesi yüreklerimizi dağlamaktadır.

Bu nedenle, orada aç, susuz yaşayan halkın az da olsa yaralarını sarması amacıyla, Türk Eczacıları Birliği olarak bir mali destek kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamız çerçevesinde 47 eczacı odamıza ve 23 bin eczacı meslektaşımıza çağrıda bulunacağız. Türk Eczacıları Birliği ve 47 Eczacı Odası olarak 100 bin YTL’ye yakın para yardımında bulunacağız.

Tüm bunların ışığında, Türk Eczacıları Birliği olarak, oyuncaklarıyla oynamaları gerekirken, füze ve uçak sesleriyle korku içinde yaşayan başta çocuklar olmak üzere tüm sivil halka yapılan bu vahşeti kınıyor ve bir an önce durdurulmasını istiyoruz.

Unutmamak gerekir ki; sivillere karşı açlık ve  susuzluk,  bir savaş yöntemi olarak kullanılmaktadır. Orada katledilen sadece masum çocuklar, kadınlar, yaşlılar, siviller değil; katledilen aynı zamanda insanlık onuru, hepimizin onuru ve geleceğidir.

Her zaman barıştan yana olan biz eczacılar da yaşanan bu vahşeti bir kez daha kınıyor; bu insanlık dramının son bulması için tüm insanlığı göreve çağırıyoruz. “

BASIN BÜROSU

01 Ağustos 2006     Okunma Sayısı : 2182     Yazdır