YEŞİL REÇETE NÜSHALARI HAKKINDA
Adana İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğünden odamıza gönderilen yazı ile;
İlimiz dâhilindeki eczanelerin her ay Sağlık Müdürlüğüne teslim ettikleri yeşil ve kırmızı reçetelerin incelenmesi esnasında bazı eczaneler tarafından yeşil reçetelerin 2. ve 3. Nüshalarına ıslak imza ile yazılmış ilaçların karşılandığı ve reçetelerin ilk nüshalarının bulunmadığı tespit edilmiştir.
Bilindiği üzere psikotrop ve uyuşturucu ilaç reçeteleri fotokopili 3 nüsha halinde basılmakta ve hekimler tarafından mutlak surette ilk nüshaya ilaç yazılmaktadır. İlk 2 nüsha hasta tarafından eczaneye getirilmekte ve ilaç karşılandıktan sonra asıl suret müdürlüğe gönderilmekte, 2.suret resmi kuruma fatura edilmekte, 3. suret ise hekim tarafından muhafaza edilmesi zorunludur.
İdari ve cezai yaptırıma mahal verilmemesi amacıyla eczacılarımızın hiçbir şekilde 2. ve 3. nüshaya yazılmış ilaçları karşılamaması,
İfade edilmektedir.
Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.