SGK İLE İLGİLİ ÖNEMLİ

SGK Sorumlu Eczacıları ile bugüne kadar odamızca yapılan birçok görüşme sonucu, meslektaşlarımızın kurum ile karşılaştıkları veya karşılaşabilecekleri sorunların çözümüne yönelik duyurular yapıldı.

Reçete teslimi ve fatura kesimi ile ilgili; kan ürünü reçeteleri , yurt dışı sigortalı reçeteleri, iade reçeteler, hatalı girilen reçeteler ve doz düzeltmeleri ile ilgili yapılan duyurularda yine bu amaca yönelik olarak yapılmıştır.

Tüm bu duyurulara rağmen bazı meslektaşlarımızın duyurularda belirttiğimiz hususlara dikkat etmeden gelişigüzel evrak hazırlayıp, SGK’ya teslim etmeye devam ettiği görülmüştür. Bunun sonucu olarak zaten zamanında yapılamayan reçete kontrolleri kurum eczacılarının yükünün artmasıyla birlikte daha da geç tarihlere sarkmaktadır.

Yapılan duyurulara kimi meslektaşlarımızın uymaması sonucu SGK Başkanlığı SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü(Devredilen) tarafından meslektaşlarımıza duyurulmak üzere Adana Eczacı Odası’na gönderilen yazı aşağıdaki gibidir.

asgk 11.jpg

asgk 12.jpg

asgk 13.jpg

asgk 14.jpg

Önemli Not: Meslektaşlarımızın sisteme rapor kaydetmeden önce raporun sisteme kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. Sisteme yanlış olarak girilen raporların mutlak surette SGK tarafından iptal edilmesi sağlanmalıdır. Aksi taktirde aynı hastaya ait yanlış girilen raporlar doğru raporların sisteme girilmesine engel olmaktadır.

asgk 15.jpg

22 Kasım 2007     Okunma Sayısı : 9832     Yazdır