BAĞ-KUR REÇETELERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

01.09.2005 - Bağ-Kur İl Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde reçetelerde gözlenen hatalar aşağıda sıralanmıştır:

1-        Reçetede hastaya enjektör verilmiş ise reçete arkasında enjektör alındığına dair ".....ml .... adet" enjektörü teslim aldım şeklinde yazılması ve mutlaka ikinci bir imza alınması gerekmektedir.

2-        İlacı teslim alana ait bilgiler eksiksiz olmalıdır. İlacı alanın imzasının yanında; adı soyadı, yakınlık durumu, adresi ve telefonu mutlaka yazılı olmalıdır.

3-        Bağ-Kur reçete ve fatura teslim edilirken mutlaka "Fatura Görüntüleme" kısmından icmal alınmalıdır. "Fatura Edilmemiş İcmal" kısmından icmal alınıp gönderilmemelidir.

4-        Raporlar üzerinde sadece antidepresan ilaçlar, EK-7 kapsamına giren ilaçlar kanser ilaçları, 25 teşhis koduna giren ve provizyon sisteminde tedavi şeması istenen ilaçlar için ilacın ismi, dozu yazılı olmalıdır. Diğer hastalıklar için ilgili ilacın ismi ve tedavi şemasının olması gerekmemektedir. Reçete arkalarına eczaneye ait kaşesi basılmalı ve hasta bilgileri yazılmalıdır.

5-        Reçetedeki ilaç yerine eşdeğeri verildiğinde mutlaka provizyon sistemine eşdeğer olarak girilmelidir.

6-        Reçetedeki ilaçların kupürlerinde Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmış ilacın en son fiyatı bulunmalıdır.

7-        Reçete teslim tarihleri her ayın 1-10-20 si ve takip eden iki işgünüdür.

8-        Beslenme solüsyonları, Botox raporları, büyüme hormonlarını içeren reçeteler Kurum Sağlık Kurulu'nda değerlendirildiğinden bu reçetelerin ödemeleri gecikebilmektedir. (Özel raporun kurum Sağlık Kurulu'nca kabulü şeklinde provizyon sisteminde mesaj çıkan ilaçlar) Bu nedenle bu ilaçları içeren reçetelerin "Protokol No'ya Göre Fatura Oluşturma" kısmından faturalandırılması, karışıklıkların önlenmesi açısından önemlidir. kurum Sağlık Kurulu'nda değerlendirilen ilaçlara şahıs faturası kesilebilir.

9-        Kontroller ve erken ödeme yapılabilmesi için; kan ürünlerini içeren reçeteler "Protokol No'ya göre fatura oluşturma kısmından faturalandırılarak ayrı zarf içerisinde kuruma gönderilmelidir.

10-        Hemofili reçeteleri (turuncu reçete), her sigortalının bağlı olduğu Bağ-Kur İl Müdürlüğü'ne fatura edilmelidir. Hemofili reçeteleri için reçete bazında rapor çıkması gerekmektedir.

11-        Zarf içinde yer alan raporlu reçetelere ait raporların fotokopilerinin zarfın dışında kuruma teslim edilmesi uygulaması kalkmıştır.

12-        Orijinal fiyat kısmına bandrol yapıştırılmış olan ithal ilaçların kutusu eklenmelidir.

13-        Rapor fotokopisinin "aslı gibidir" onayı eczacı tarafından da yapılabilir.






01 Eylül 2005     Okunma Sayısı : 2655     Yazdır