OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL

2004 ve 2005; Eczacılık mesleğinde son derece hızlı dönüşümlerin, değişimlerin gerçekleştiği yıllar. Aynı zamanda eczacılığın geleceğinin de şekillendiği yıllar olarak tarihte yerini alacak.
İlaç sektöründe yapısal değişiklikler yaşandı.
İlaç sanayimiz veri koruma, patent, Kamu kurum ıskontoları, ilaç fiyat indirimleri, yerli yabancı firma rekabeti tartışmaları içinde hareketli dönem geçirdi.
İlaç Fiyat kararnamesi ile ilaç fiyatı Euro ile AB ye endekslendi. İlaç'ın satış fiyatı esnek hale geldi.
Kamu ilaç alım protokolü ile Kamu artık ilacı pazarlık ile satın alır hale geldi.
İlaç fiyat kararnamesi, referans fiyat uygulaması ve eşdeğer ilaç uygulaması ve bütçe uygulama talimatı bizleri etkileyen diğer gelişmelerdi.
Bir başka önemli tarih de 10-şubat-2005
halk sağlığı açısından devrim niteliğinde gelişme; Ülke nüfusunun diğer yarısı olan SSK'lı hastaların serbest eczanelerden hizmet almaya başlamasıdır. Eczanelerimizi rahatlatan, yeni Pazar kazandıran bağlı olarak cirolarımızın artmasına neden olan bu uygulama tabi ki biz eczacıları daha çok kırtasiye ve daha çok bürokrasi ile uğraşır hale getirdi.
Hepimiz bu süreci yaşadık.
Önümüzdeki dönemde daha farklı gündemlerle yine yoğun zorlu ve sıkıntılı günler bizi bekliyor.
AB uyum yasaları, Sosyal güvenlik kurumlarının birleştirilmesi, genel sağlık sigortası, tek tip bütçe uygulama talimatı, OTC, Ulusal İlaç Kurumu, büyüyen ilaç pazarına müdahale, kurum ıskonto pazarlıkları, 6197 sayılı eczacılık yasası, ilaç sanayi rekabeti gibi sıralayabileceğimiz birçok hayati konu.
Eczacılık düz zemine ne zaman kavuşur tahmin edemiyoruz ancak gelecek iki yılda olmayacağı da açık bir şekilde görünüyor.
İlaç sektörünün yaşadığı dönüşümün içerisinde eczacının sahibi olduğu eczanelerin yarına kalmalarında en önemli kriter, bizlerin her zamankinden daha fazla sorumluluk alarak mesleğimize sahip çıkmamızdır.
Örgütlerimize, mesleğimize sahip çıktığımız ve meslektaşlarımıza dayanışma içinde olduğumuz müddetçe değişimi ancak hep birlikte yönetebiliriz.
Genel kurula giderken yaptığımız faaliyetleri çalışma raporunda sizlere sunduk.
Ancak şunu bilmenizi isterim ki eczacının günlük problemlerinden, mesleki sorunlara çözüm çalışmaları, proje hazırlıklarına kadar her alanda bu olağanüstü dönemde yoğun çaba harcadık. Bu yoğun çabaya rağmen eczacılığın yeniden şekillendiği böylesi bir dönemde yönetici olmanın da gururunu yaşadık.

Sıkıntıya düştüğümüz, sizlerden destek istediğimiz zamanlarda hep yanımızda oldunuz. Bu anlamda tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.
Ayrıca eczacılık mesleği için hizmet veren, görev alan yönetim kuruluna, denetleme kuruluna, haysiyet divanına, kongre delegelerine, komisyon üyelerine, bölge temsilcilerine, il ve ilçe temsilcilerine ve adana eczacı odasında emek harcayan çalışanlarımıza sizler adına çok teşekkür ediyorum.
Gelecek dönem çalışmalarımıza ışık tutması ve yol gösterici olması anlamında görüş ve önerilerinizi kongreye sunmanız ve divana önergeler verilmesinin faydalı olacağı inancındayım.
Olağan seçimli kongremizin mesleğimize katkı sunması dileği ile saygılar sunarım.

Ecz. Burhanettin BULUT
BAŞKAN