SGK PROVİZYON SİSTEMİ VE DÜZELT-KAYDET İŞLEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME(EKLEME YAPILDI)

Türk Eczacıları Birliği'nin Web sitesinde yayımlanan yazı ile,

Sosyal Güvenlik Kurumu Provizyon Sistemi eczane arayüzünde bu sabah itibariyle yaşanan, sistemin hasılat bilgisi istemesiyle ilgili aksaklık düzeltilmiş olup; Kurumla anlaşmalı eczanelerin 2007 hasılat bilgileri üzerinden, 01.09.2008 tarihi itibariyle geçerli olacak eczacı ıskonto oranları için gerekli düzenleme sistem tarafından otomatik olarak yapılmıştır.

Kurum ile sözleşmeli eczaneler tarafından, 01.09.2008 tarihi itibariyle düzenlenmiş olan reçetelerde, yeni ıskonto oranının geçerli olması için, üyelerimizin bu tarih itibariyle olan sisteme girmiş oldukları reçeteleri DÜZELT-KAYDET Butonunu kullanarak düzeltmeleri gerekmektedir. Bu durumda olan reçeteler için yeniden reçete arkası çıktısı alınmasına gerek yoktur(*). Düzelt Kaydet işlemi ile ilgili olarak sorun yaşanması halinde, sorunun giderilmesi için Kuruma aktarılmak üzere, ilgili reçete bilgilerinin eczane sicil numarası ile birlikte Birliğimizin teb@teb.org.tr adresine Reçete Düzeltme başlıklı e-posta ile bildirilmesi rica olunur.

* : Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 12.09.2008 tarihli duyuru ile, "Düzeltme işlemi yapılan reçetelerin Provizyon Sisteminden reçeteye ait yeni tutarları gösterir reçete arkası çıktısının da yenilenmesi gerektiği" duyurulmuş olmakla birlikte; konu hakkında SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü ile görüşme yapılarak, üyelerimize konu hakkında ek iş yükü getirilmemesi ve kağıt israfına yol açmamak amacıyla, düzeltme işlemi yapılan reçetelerde reçete arkası çıktsının yenilenmesinin istenmemesi talebimiz iletilmiş ve kabul edilmiştir. Konu hakkında gerekli duyuru Kurum tarafından 15.09.2008 Pazartesi günü yapılacaktır.

Ek-1

15 Eylül 2008     Okunma Sayısı : 2646     Yazdır