01-09-2008 TARİHİNDEN İTİBAREN GEÇERLİ ISKONTO ORANLARI İÇİN REÇETE DÜZELTME İŞLEMİ HAKKINDA DUYURU

Türk Eczacıları Birliği'nin Web sitesinde yayımlanan "01-09-2008 Tarihinden İtibaren Geçerli Iskonto Oranları İçin Reçete Düzeltme İşlemi" hakkındaki duyuru aşağıdaki gibidir:

Sosyal Güvenlik Kurumu Provizyon Sisteminde, Birliğimiz ile Kurum arasında imzalanan 2008 yılı Protokolüne Ek Protokol  ile 01.09.2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni ıskonto oranları düzenlenmiş oldup reçete düzeltme işlemine de olanak sağlanmaktadır.

Reçete düzeltme işlemi ana menüdeki Reçete İade kısmından reçetenin işlem numarası ile çağırılarak yapılacaktır.

Reçete düzeltmeleri Reçete İade kısmındaki Düzelt-Kaydet buttonları kullanılarak yapılacaktır.

* : Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 12.09.2008 tarihli duyuru ile, "Düzeltme işlemi yapılan reçetelerin Provizyon Sisteminden reçeteye ait yeni tutarları gösterir reçete arkası çıktısının da yenilenmesi gerektiği" duyurulmuş olmakla birlikte; konu hakkında SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü ile görüşme yapılarak, üyelerimize konu hakkında ek iş yükü getirilmemesi ve kağıt israfına yol açmamak amacıyla, düzeltme işlemi yapılan reçetelerde reçete arkası çıktsının yenilenmesinin istenmemesi talebimiz iletilmiş ve kabul edilmiştir. Konu hakkında gerekli duyuru Kurum tarafından 15.09.2008 Pazartesi günü yapılacaktır.

15 Eylül 2008     Okunma Sayısı : 3524     Yazdır