İLAÇ TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA

Değerli meslektaşlar,

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı’nın 02.03.2010 tarih 2010/12 sayılı genelgesi   ile  İlaç Takip Sistemi uygulamasının başlangıcı  16.05.2010 tarihine ertelendi.  Konu ile ilgili olarak Türk Eczacıları Birliği, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında İlaç Takip Sisteminin başlaması ile birlikte Sistemin işleyişi, yaşanabilecek aksaklıklar,  eksiklikleri, oluşabilecek hasta ve eczacı mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik  görüşmeler devam etmektedir.

Yine İlaç Takip Sistemi için şart olan   karekod  okuyucular ile ilgili yapılan görüşmeleri  ve sonuçlarını  web sayfamızda  duyurmuştuk. Bununla birlikte Türk Eczacıları Birliğinin İlaç Takip Sisteminin işleyişinde kullanılacak TEBEOS eczane otomasyon programı da   son aşamasına gelmiştir. Bundan sonra da  İlaç Takip Sistemi ile ilgili gelişmeleri sizlere zamanında duyurmaya çalışacağız.

Tüm bunların yanında 01.06.2010 tarihinden   itibaren  karekodsuz  ve İlaç Takip Sisteminden onay alınmayan ilaçların bedeli geri ödeme kurumları tarafından ödenmeyecektir.

Daha önce birkaç kez duyurusu yapılmış olmasına rağmen  bir çok eczanemizde hastalarımızın talepleri doğrultusunda  reçete karşılığı olmayan ilaçlar daha sonra reçetelendirilmek  üzere kupür ve barkod kesilerek hastalarımıza verilmeye devam etmektedir. Meslektaşlarımızın öncelikleri reçete karşılığı olmayan ilaçları kupür ve barkodlarını keserek hastalara vermemesi gerekmektedir.   01.06.2010 tarihinden itibaren karekod  içermeyen ilaçların bedellerinin ödenmeyececeği  düşünülerek eczanelerimizde bulunan ilaç kupür  ve barkodlarının hastalar tarafından reçetelendirilmesi biran önce   sağlanmalıdır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

07 Nisan 2010     Okunma Sayısı : 3885     Yazdır