SSK REÇETE KONTROLLERİ HAKKINDA

SSK Sağlık İşleri İl Müdürlüğü'nden 30/01/2006 tarih ve 321 sayılı "Eczanelere duyurular " konulu yazısı ekte ve aşağıda yer almaktadır.

T.C.

SOSYAL SİGORTALAR KURUMU BAŞKANLIĞI

(Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü Adana Sağlık İşleri İl Müdürlüğü)

Sayı : B.13.2.SSK.5.01-73-00/XIV

Konu: ECZANELERE DUYURULAR HK.

T.C.

TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ

4. BÖLGE ECZACILAR ODASI

Seyhan/ADANA

Sigortalı hak sahiplerine yazılan ve kurumumuzla sözleşmeli eczanelerden alınan reçetelerin teknik kontrolleri sırasında eksik tespit edilen eczanelerle ilgili olarak eczanelere provizyon sisteminden mesajla bilgi verilmektedir.

Ancak mesaj gönderilen eczanelerin büyük bir çoğunluğu mesajlarını okumadıklarından okuyanların ise konuya gerekli özeni göstermemesi nedeniyle mesaj gönderilen eczanelere ait reçete kontrolleri tamamlanamamaktadır.

Ayrıca istenilen evrakları faksla gönderen eczacılar eczane adını, isteyen eczacı adını faksla gönderdikleri evrağa yazmadıklarından dolayı gönderilen evrağın hangi eczaneye ait olduğu anlaşılamamaktadır.

Bundan böyle mesaj geçilen ve mesaja 3 gün içerisinde yanıt verilmeyen veya evrağı tamamlamak üzere teslim alıp 3 gün içerisinde iade etmeyen eczanelerin reçeteleri kesinti olarak kaydedilecektir. Ayrıca tamamlandıktan sonra faksla gönderilen evraklarda isteyen eczacı ve evrağı gönderen eczanenin adı olmadığı taktirde bu evraklar işleme alınmayacaktır.

Bilgilerinizi ve bu konuların tüm üyelerinize duyurulmasını önemle rica ederiz.

Ecz. Mehmet EM                                        Dr. Hasan Lütfullah DÜZYOL

Sorumlu Eczacı                                         SSK Adana Sağlık İşleri

İl Müdürü Görev ve Yetkilisi