SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİ VE NAKİLLER HAKKINDA

03.03.2011 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğünün yapacağı eczane denetimleri hakkında duyuru yapılmış, denetimlerde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verilmişti.

Konu ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuz 12.04.2011 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğü yetkilileri ile bir görüşme yapmış; bu görüşmede İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğü eczacıları tarafından eczane denetimlerinin yapılmaya başlandığı bildirilmiştir.

Odamız tarafından yapılan duyurulara rağmen meslektaşlarımızın özellikle ısı nem ölçer, buzdolabı termometresi bulundurmadıkları, kayıtlarının düzenli olarak tutulmadığı, eczanede bulundurulması zorunlu olan hassas terazilerin ayar ve kalibrasyonları ile ilgili sorunlar yaşandığı İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğü yetkililerince tarafımıza bildirilmiştir.

Ayrıca eczane nakilleri ile ilgili olarak; bazı meslektaşlarımızın eczane nakilleri sırasında Sağlık Müdürlüğü ve Eczacı Odasına başvurmadan, resmi işlemlerini tamamlamadan eczanelerini naklettikleri/yerlerini değiştirdikleri tarafımıza aktarılmıştır.

Bu şekilde eczanesini usulsüz olarak nakleden eczacılar hakkında yasal işlem yapılacağı, İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğü yetkililerince tarafımıza iletilmiştir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

13 Nisan 2011     Okunma Sayısı : 4102     Yazdır