TEB BASIN AÇIKLAMASI: 19-20 NİSAN 2011 TARİHLERİNDE HEKİMLER G(Ö)REVDE!

Basına ve Kamuoyuna,13 Mart 2011 tarihinde Türk Tabipleri Birliği’nin öncülüğünde, hem hastalarımızı hem de sağlık çalışanlarını gün geçtikçe daha da mağdur eden uygulamalara karşı ortak bir tepki göstermek amacıyla Ankara’da geniş katılımlı bir miting düzenlenmiş, Birliğimiz ve Eczacı Odalarımız da bu mitinge katılmışlardı.

Mitingde alınan karar doğrultusunda, sağlık alanındaki sorunların görünür hale gelmesi ve çözüme kavuşturulması amacıyla; hekimler 2 günlük iş bırakma eylemi çağrısı yapmışlardı. Yapılan çağrı uyarınca 19-20 Nisan 2011 tarihlerinde, ‘Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek’ ana teması altında;

· sağlıkta özelleştirmeye karşı iş güvencesi,

· gelir güvencesi,

· can güvencesi,

· mesleki bağımsızlık,

· her türlü katkı-katılım paylarının kaldırılması

ana talepleriyle gerçekleştirilecek bu hak arama eylemi süresince, acil birimleri haricinde hastanelerde sağlık hizmeti sunulmayacaktır.

Yakın bir zaman önce Birliğimizin öncülüğünde, mesleğimizdeki yakıcı sorunları gündeme getirmek amacıyla bir günlük eczane kapama eylemi gerçekleştirilmiş ve yalnızca nöbetçi eczanelerden eczacılık hizmeti sunulmuştu. Bugün doktorlar ve diğer sağlık çalışanları da meslektaşlarının artan sorunlarına çözüm üretmek, toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı arttırmak için benzer bir eylem gerçekleştirmektedir.

Bu haklı ve meşru eylemi gerçekleştirecek yol arkadaşlarımız olan hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına başarılar diliyor, halkımızı eylemin amaçları konusunda duyarlı olmaya ve tüm yetkilileri sorunların çözümü noktasında adım atmaya davet ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

MERKEZ HEYETİ