PTT İLE SÖZLEŞMELİ ECZANELERİN DİKKATİNE

Odamıza Adana PTT Başmüdürlüğü'nden gelen yazı aşağıdaki şekildedir.PTT İle sözleşmeli meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜ
01102 ADANA
PTT.4.01.00.1 1/975-07 -2297
Konu: İlaç Ödemesi
İLGİ: 11.05.2001 gün ve 13 no'lu genelge
Ünitemizin giderlerinin birinci sırasını personel giderleri, ikinci sırasını ise sağlık giderleri teşkil etmektedir.
Bu nedenle; Daha önceki genelge ve tebliğlerimizde de belirtildiği üzere, sağlık harcamalarına personelimizin (Gerçek tedavi gören hasta ve personel yakını hariç) gerekli hassasiyeti göstermeleri için ilgi genelgenin 2. maddesinin bir kez daha hatırlatılmasında zaruret görülmüştür.
İlgi genelgenin 2. maddesinde; "Eczanelerden kesinlikle bilahare doktora reçetesini yazdırarak vermek suretiyle ödünç veya veresiye ilaç alımından hiçbir şekilde bulunulmayacak ve Ünite amirlerince bu konuda gerekli önlemler alınacak, aksine davrananların tespiti halinde ilgililer hakkında PTT Personel Yönetmenliği hükümleri çerçevesinde işlem yapılarak bu şekilde temin edilen ilaçlara ait tutarlar personelden derhal tahsil edilecektir, bu konuda ayrıca ünitemiz sözleşmeli eczanelere yazılı duyuruda bulunularak personel ve aile bireylerine sonradan reçetelerini vermek suretiyle ödünç veya veresiye ilaç vermemelerini, aksi halde sözleşmelerini fesi cihetinde işlem yapılacağını ve buna uyan aynı zamanda eczanelere ünitenizin bulunduğu mahaldeki eczacı odaları kanalıyla yazılı olarak duyurulması sağlanacaktır.
Bu hususa bağlı olarak anlaşmalı eczanelerden ödünç veya veresiye olarak alınan ilaçlara karşılık olarak eczacı tarafından doktora alınan bu ilaçları yazdırması için kesinlikle boş hasta sevk kağıdı bırakılmayacak, bu şekilde davranan personel hakkında derhal PTT Personel Yönetmenliği hükümleri çerçevesinde işlem tesis edilerek, ilgili eczacı odasına bilgi verilerek bu yolla ilaç veren eczane ile de yapılmış sözleşme ise derhal fes edilecektir." Denilmektedir.
Belirtilen bu hükmün uygulamasında gerekli hassasiyetin gösterilerek gerekli önlemlerin alınmasını ve tüm personel ile kurumumuz ile sözleşmesi bulunan odaya kayıtlı tüm eczanelere eczane odasınca, duyuru yapılmasını, aksine uygulamada bulunanlar hakkında idari ve adli işlem yapılacaktır.
Bilgi alınmasını ve gereğinin buna göre ifasının önemle rica ederiz.
DAĞITIM/ GEREĞİ                                Kenan KÜTÜK        Mahmut AKBAL
Eczacı Odaları Başkanlığı                        Sağ.Sos.İşl.Müd.        Başmüdür
Başmüdürlük Kısımları
PTT Merkez Müd.