2006 YILI BAĞ-KUR PROTOKOLÜNÜN X.İHTİLAF BAŞLIKLI BÖLÜMÜ HAKKINDA

Odamıza TEB'den gelen 17/04/2006 tarihli ve 2125 no'lu yazı ile;

Türk Eczacıları Birliği ile Bağ-Kur Genel Müdürlüğü arasında 30.12.2005 tarihinde imzalanan 2006 yılı Bağ-Kur protokolünün X.İhtilaf başlıklı bölümü

"Bu protokolün uygulanmasından doğacak ihtilafların çözümlenmesinde, eczanenin bulunduğu il merkezindeki mahkemeler ve icra müdürlükleri yetkilidir. Eczane, mahkeme veya icra müdürlüklerine intikal eden ihtilaflarda , davanın açıldığı veya icra takibinin başladığı günden itibaren 3095 sayılı Kanunun l inci maddesinde belirtilen yasal faiz oranını talep edebilir. Bu protokolün "V.Sözleşmenin Feshini Gerektiren Hususlar" başlıklı bölümünün 8. maddesine göre sözleşmenin askıya alınma işleminden sonra, eczane alacağının dava ve icra takibi yapılmaksızın ödenmesi durumunda, askıya alma işleminin sona erme tarihine kadar; eczanenin ödenmeyen alacaklarına faiz ödenmez." Şeklinde düzenlenmiştir.

Bağ-Kur Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından Bağ-Kur İl Müdürlüklerine gönderilen 20.03.2006 tarih 1099 sayılı Yazı ile, 2006 Yılı Protokolünün X.İhtilaf başlıklı bölümünün 5.satırında yer alan "8.Madde" ifadesinin sehven yazılmış olduğu; bu ifadenin "2.Madde" olarak düzeltildiği; kurum uygulamalarının bu doğrultuda yapılacağı bildirilmektedir.

Meslektaşlarımıza duyurulur.

EK DOSYALAR