28.12.2004 TARİHLİ DUYURU

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM ;

I - DUYURULAR
Temsilcilerimiz aracılığı ile dağıtılan basılı duyurularımız size bildireceğimiz tarihten itibaren; artık sadece odamız web sayfasında ( www.adanaeo.org.tr ) yayınlanacaktır. Bu konuda gerekli özeni göstereceğinize inanıyoruz.
Cep telefonlarına mesaj gelmeyen meslektaşlarımızın en geç 15 OCAK 2005 tarihine kadar cep telefonu numaralarını odamıza bildirmeleri gerekmektedir.

II - KAYBOLAN YEŞİL REÇETELER
        Eczanelere çok sayıda sahte yeşil ve kırmızı reçete ile ilaç talebinde bulunulmaktadır. Bu nedenle; reçetelerin iyi incelenmesi ; otokopili olup olmadığı ve her iki nüshadaki seri numaralarının aynı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

III - TÜRKİYE İŞ BANKASI ŞİFRELERİ
        Türkiye İş Bankası Kasım 2004 itibariyle otomasyon sistemine geçmiş bulunmaktadır. Ancak bölgemizde otomasyon şifresi onaylanmayan pek çok meslektaşımız bulunmaktadır. T.İş Bankası sözleşmesi olan ancak şifre giremeyen meslektaşlarımızın 10 OCAK 2005 tarihine kadar odamıza başvurmaları gerekmektedir.

IV- "İNTERNET GÜVENLİĞİ" İLE İLGİLİ MİEP
        8 Ocak 2005 Cumartesi günü Bilim Komisyonu ve Bilgisayar Komisyonumuzun katkılarıyla Odamız Konferans Salonunda Saat 13:30 da "İnternet Güvenliği" konusunda bir seminer verilecektir. Uğur KURAKURAN 'ın konuşmacı olarak katılacağı toplantıya tüm meslektaşlarımızın katılımını rica ederiz.

V- SÜRSARJ ETİKETLERİ İLE İLGİLİ
        6083 sayılı Kanunun geçici 3. maddesinde 01/01/2005 - 31/12/2005 tarihleri arasında düzenlenecek etiket ve tarife işlemlerinde Türk Lirası ve Yeni Türk Lirası üzerinden ayrı ayrı gösterilmesinin zorunlu olduğu hükmü getirilmiştir.

VI-ELEKTRONİK SÜRSARJ CİHAZLARI ;
Elektronik Sürsarj Cihazları EGAŞ tarafından satılmaktadır. Bu cihaza ihtiyacı olan eczacılarımız ayrıntılı bilgiyi 0.312.482 05 04 nolu telefondan alabilirler.

VII- TBMM ANLAŞMALI ECZANELER İLE İLGİLİ
        İlaç giderlerine ait katılım paylarının 01.01.2005 tarihinden itibaren ilgililerin aylıklarından kesileceği bildirilmiştir.Ayrıntılar Adana Eczacı Odası internet sayfasındadır. (www.adanaeo.org.tr)

VIII - Normal Reçete İle Verilmesi Gereken Kontrole Tabi İlaçlar
        Abbott Laboratuarları Ltd.Şti. adına ruhsatlı olan ve Sibutramin Hidroklorid Monohidrat adlı etken maddeyi içeren Reductil Kapsül (28x10 mg - 28x15 mg) adlı ilacın "Normal Reçete İle Verilecek İlaçlar" kapsamına alınmış olduğu;
Amacı kontrollü tüketimlerinin sağlanması olan ve suistimal potansiyeline sahip ancak; Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Maddelere Dair 1961 Tek Sözleşmesi, 1971 Psikotrop Maddeler Sözleşmesi, Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerin Kaçakçılığına Karşı 1988 Sözleşmesi kapsamında olmayıp ulusal mevzuatımızda değerlendirilen kontrole tabi kimyasal maddelerin, Sağlık Bakanlığı nezdindeki uygulamasının; normal reçete ile verilmesi, reçetelerin eczanelerde alıkonulması ve Reçete Kayıt Defterine işlenmesi şeklinde olduğu; kontrole tabi olmayan ilaçların da aynı işleyişe tabi olmasının, standardizasyon dışı bir uygulamaya ve karışıklığa neden olduğu bildirilmektedir.

IX- MALİYE BAKANLIĞINDAN GELEN YAZI İLE;
T.C Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün yazısı gereğince, Biofarma İlaç San. ve Tic. A.Ş.'nin ruhsatına sahip olduğu "Fulsac 20 mg Kapsül" adlı preparatın anksiyetenin de eşlik ettiği her türlü depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, bulumia nevroza, panik atakları ve premenstruel disforik bozuklukta kullanılmasına ilişkin endikasyon ilavesinin uygun bulunduğu bildirilmektedir.

X- YEŞİL KARTLI HASTALARIN REÇETELERİNİN KARŞILANMASI

Yeşil Kartlı Hastaların reçetelerinin karşılanma şekilleri 22 Aralık 2004 tarihindeki resmi gazetede yayımlanmıştır. Konu ile ilgili detaylı bilgi eczacı odası internet sitemizdedir.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygılarımla

Ecz. Alev TÜRKER