16.02.2005 TARİHLİ DUYURU

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM ;

1-        SSK ile ilgili önemli bilgilendirme yazısı duyuru ektedir.

2-        Bağ - Kur İl Müdürlüğünden gelen yazı ile

·        Bağ - Kur 'a fatura edilen teslim zarfların içinde bulunan Sağlık Kurulu Raporlarından bir suret fotokopi alınarak zarfın üzerinde il Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.
·        Bağ - Kur faturaları kesilirken yerli ve ithal ilaçlar ayrılmadan birlikte kesilmesi gerekmektedir.

3-        EŞDEĞER İLAÇ UYGULAMASI

Emekli Sandığı , Bağ - Kur ve SSK otomasyon sisteminde konu ile ilgili gerekli düzenleme yapılmış ve uygulama başlatılmıştır. Henüz otomasyona geçmemiş ve Konsolide Bütçeye tabi diğer kamu kurum ve kuruluş reçeteleri için de Emekli Sandığı Provizyon Sisteminden 444444444 Emekli sicil numarası, Z123456 karne numarası ve 999999 Saymanlık kodu kullanılmak suretiyle sanal reçete girişi yapılarak provizyon alınması mümkündür.

4-        Kırmızı ve yeşil reçeteLER

Yaptığımız duyurulara rağmen sahte , çalıntı Kırmızı ve Yeşil reçeteler karşılanmaktadır. Meslektaşlarımızın bu tür reçetelerde dikkatli davranması ve kırmızı reçetelerde ilacı alan kişinin kimlik fotokopisinin alınması gerekmektedir.

5-        2005 Yılı Maliye Sözleşmeleri

2005 Yılı Bağ - Kur , SSK sözleşmeleri odamızdan verilmektedir.
2005 Yılı Yeşil Kart , Emekli Sandığı , Maliye Kurum sözleşmeleri
18/02/2005 Cuma gününden itibaren odamızdan temin edebilirsiniz.
Sözleşmeler 30.00 YTL olup , alınacak sözleşmelerin hangi kuruma teslim edildiğini bildiren teslim formunun (odada sözleşmeleri almadan önce) doldurulması gerekmektedir. Sözleşmeler Eczane kaşesi olmadan verilmeyecektir.

6-        Aşağıdaki duyuruların geniş açıklaması www.adanaeo.org.tr adresinde bulunmaktadır.

a)        TEB Eczacılık Akademisi Tarafından 26-27 Şubat 2005 tarihlerinde odamızda; "Temel Muhasebe Bilgileri" Meslek İçi Eğitim Programı düzenlenecektir. Katılmak isteyen meslektaşlarımızın Ecz. Ece GÖKDEMİR' e yazdırmaları gerekmektedir. Katılım sayısı sınırlı olup, Son başvuru tarihi 22 Şubat Salı günüdür.

b)        Türk Eczacılar Birliği Yardımlaşma Sandığı Kredi faiz ve oranları ve kredi limitleri yeniden düzenlenmiştir.

c)        Etil alkol satan firmaların ad ve adresleri

d)        Ucuz Eşdeğer İlaç Uygulamasına tabi ilaçların listesi

e)        Concerta tablet kırmızı reçete ile verilecek ilaçlar kapsamına girmiştir.

f)        Sildenafil Sitrat 'ın reçeteleme şartları

g)        Sağlık Bakanlığından ve Maliye Bakanlığından gelen yazılar ile Relenza , Tamiflu , Enbrel 25 mg Flakon , Arava 100mg Film Tablet , Arava 10 mg Film Tablet ilgili yazılar

h)        2005 Yılı Bütçe Uygulama Talimatı

i)        2005 Yılı BUT gereği "Bedeli Ödenecekler Listesi"

Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla

Ecz. Burhanettin BULUT