19.04.2005 TARİHLİ DUYURU

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM ;

I-        T.C. MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN GELEN YAZI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli askeri personel ile sivil memurların ve aile fertlerinin tedavilerine ilişkin eczanelere yapılacak ödemelerin, ayrıca "Hasta Sevk Kağıdı" düzenlenmeksizin TSK İç Hizmet Yönetmeliğinin sağlık işleri bölümünde belirlenen belgelere göre yapılmasında bir sakınca olmadığı belirtilmektedir.

Sözleşmeli Eczaneler tarafından alınacak tedbirler şu şekildedir:

1.        İlaç temini sırasında hastalardan reçete dışında herhangi bir belge fotokopisi talep edilmeyecektir.

2.        Reçete bilgilerinde bir eksiklik varsa, hastaya sorularak eksik bilgiler reçetenin arkasına yazılarak imzalattırılacaktır.

3.        20 Şubat 2004 ve 25379 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği'nin 5. maddesi A-2 bendinde yer alan "Sevk kağıdında adı belirtilen daireler itibarıyla Ek-2 liste dört nüsha düzenlenerek kurumlarca karşılanacak %80'e ilişkin faturayla birlikte ilgili olduğu ayı takip eden ilk iki iş günü içerisinde tedavi giderlerinin ödenmesinden sorumlu olan tahakkuk dairesine teslim edilecektir." Hükmü gereğince, reçetelerde belirtilen birlik ve kurumlar itibarıyla düzenlenen listeler zamanında ilgili tahakkuk dairesine teslim edilecektir.

II-        2005 YILI SSK UYGULAMA TALİMATI

2005 yılı uygulama talimatı ve ilaç listesi yayınlanmıştır. Yürürlük tarihi 25 Nisan 2005 tir.

III-        MESLEK İÇİ EĞİTİM PROGRAMI

23 Nisan Cumartesi Günü Adana Eczacı Odası Bilim Komisyonu katkılarıyla Erektil Disfonksiyon ve Alzheimer konulu MİEP düzenlenmiştir. Davetiye duyuru ekindedir.

IV- NÖBET ÇİZELGESİ

Dilay Eczanesi, Fatih Eczanesi, Kızılay Eczanesi, Aslı Eczanesi,Seda Eczanesi nöbet çizelgelerinden çıkartılması gerekmektedir.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dilerim.
                                                                         Saygılarımla

Ecz. Alev TÜRKER