BÖLGE ECZACI ODALARINA ÖNEMLE DUYURULUR...

Son iki yıldır ilaç sanayi çeşitli nedenlerle ilaçların perakende satış fiyatını geri düşürmekte veya kamu ıskonto oranını yükseltmektedir. Bu güne kadar ilaç fiyatlarındaki bu değişmelerle ilaç firmaları eczane rafında oluşan zararı karşılamaya yönelik, gerçekçi bir karar almamıştır. Eczacı,rafında bulunan ilaçlar nedeni ile sürekli zarar etmektedir.

Bölgemizde yaşadığımız son örnekte şimdiki fiyatı bir yıl öncesinin dörtte biri olan bir ilaçta eczacının zararının firma tarafından karşılanması istendiğinde olumsuz cevapla karşılaşılmıştır.

Asıl  üzerinde düşünülmesi gereken %48 kamu ıskontosu uygulayan firmanın ,eczacının tepkisine karşı ıskonto oranını kademe kademe  yükseltmesi ve bugün itibari ile on’a altı mal fazlası vermeye başlamış olmasıdır. Firma mesleki sorumluluk içerisinde eczacının  zararını karşılamak yerine , farklı satış şartları oluşturarak asıl sorunu arka plana gizlemek istemektedir.

İlaç ve Eczacılığın yeniden yapılandığı ,sektör bileşenlerinin birbirine bu kadar ihtiyacının olduğu böylesi kritik dönemlerde, firmaların tek taraflı yaklaşım sergileme ısrarı doğru bir politika değildir.

Uzun süredir yaptığımız talebi tekrarlıyoruz.

İlaç firmaları ,eczanenin raf zararını geriye dönük 45 gün hesabı ile karşılamalıdır.

Eczacı Odaları,üyelerini bu konuda bilgilendirmeli ve tepkilerini belirtmelidir.

TEB,eczacının bu feryadına cevap vermeli,eczanelerde oluşan zarara karşı çözüm üretmelidir.

TÜM ECZACILIK KAMUOYUNU GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ. SAYGILARIMIZLA.

ADANA ECZACI ODASI

GAZİANTEP ECZACI ODASI