PİNGEL TABLET ADLI İLACIN GERİ ÇEKME İŞLEMİ HAKKINDA

Odamıza TEB’den gelen 27/06/2006 tarih ve 3521 no’lu yazı ile;

T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'nün Birliğimize gönderdiği 26.06.2006 tarih 032968 sayılı yazıda Eczacıbaşı İlaç San. Ve Tic. A.Ş. adına ruhsatlı olan Pingel 75 mg Film Tablet adlı preparatın biyoeşdeğerlik çalışmalarım yapan Kanada merkezli Anapharm'ın bu etkin maddenin biyoeşdeğerlik analiz çalışmasının yeni bir yöntemle tekrarlanması gerektiği yolundaki raporu üzerine "Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatlann Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik" gereğince l. sınıf A seviyesinde geri çekme işleminin uygulanarak gereğinin yapılmasının adı geçen firmaya duyurulduğu bildirilmektedir.

Konu hakkında Eczacıbaşı İlaç Sanayi tarafından Birliğimize gönderilen 26.06.2006 tarihli yazı ile; geri çekme süreci hakkında bilgi verilmiştir. Buna göre;

1-Üyelerimizin, eczanelerinde mevcut Pingel stoklarının saptanarak ilgili ecza depolarına bildirilmesi gerekmektedir.

2-Bildirimi takiben bu stoklar iade faturası düzenlenerek ilgili ecza depolarına iade edilecek ve depolar kanalıyla firmaya iletilecektir. Bu yolla iade edilen ürün bedelleri tazmin edilecektir.

3-Hastalar kanalıyla eczanelerinize iade edilen ürünlerin de tam veya eksik olmasına bakılmaksızın ilgili depolara aynı yöntemle iade faturası eşliğinde iade edilmesi gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

pingel2.JPG