SSK- REÇETE KONTROLLERİNDE UYGULANAN KESİNTİLER HAKKINDA

Odamıza TEB'den gelen 06.09.2006 tarih ve 4488 sayılı yazı ile;

T.C.Sosyal Gü
venlik Kurumu Başkanlığı SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı'na, İl Müdürlükleri tarafindan yapılan reçete kontrollerinde uygulanan kesintilerle ilgili olarak Birliğimizce başvuruda bulunulmuş ve haksız yapıldığı kanaatinde bulunulan reçete ve kesinti örnekleri kuruma sunulmuştur.

Konu hakkında SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanlığı tarafindan verilen bilgi, sözleşmeli eczaneler tarafindan kuruma fatura edilen reçetelerde kesinti veya iade nedenlerinin İl Müdürlüklerince eczacılara bildirildiği; üyelerimizin kesinti veya iade nedenleri ile ilgili itirazları konusunda; bağlı bulundukları Sağlık İşleri İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren itiraz komisyonlarına başvurmaları gerektiği şeklindedir.

Meslektaşlarımıza duyurulur.

12 Eylül 2006     Okunma Sayısı : 3380     Yazdır