SSPE HASTALIĞINDA "İNOSİNE PRANOBEX" ETKEN MADDELİ İLACIN TEMİNİ HAKKINDA

Odamıza TEB'den gelen 21/11/2006 tarih ve 5402 sayılı yazı ile;

Birliğimize T.C Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden gelen 15.11.2006 tarih ve 21348 sayılı yazı ile; Kızamık hastalığına bağlı olarak gelişebilen “Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığının tanı ve tedavi protokollerinin belirlenmesi amacıyla Bakanlıkları tarafından “SSPE Tanı ve Tedavi Komisyonu” adı altında bilimsel bir komisyon oluşturulduğu, bu komisyon tarafından; SSPE hastalığının tedavisinde kullanılması gerekli olan ancak hali hazırda kişisel tedarik yolu ile kişi bazında reçete edilerek ve Bakanlıklarının onayı sonrasında Birliğimiz kanalı ile güçlükle temin edilebilen “Inosine pranobex” etken maddeli ilacın prosedürdeki gecikmelere bağlı olarak hastalığın tedavi sürecinde aksamalara ve tıbbi olumsuzluklara sebep olduğu, bu nedenle de adı geçen ilacın ruhsatlandırma işlemi tamamlanıp yurt içinden temin edilmesi sağlanıncaya kadar Bakanlıkları tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi hastalara verilmesi yönünde karar alındığı ve alınan kararın Bakanlık Makamının 28.09.2006 tarih ve 10648 sayılı oluru ile onaylandığı bildirilmektedir.

İlacın temini ve dağıtımı ile ilgili ayrıntılı bilginin yer aldığı Bakanlık yazısı ekte iletilmektedir.

Meslektaşlarımıza duyurulur.

Eki: T.C Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ilgili yazısı