Yardımcı Eczacılar İçin 2019 Yılı Birinci Başvuru Dönemi Takvimi Duyurusu

Değerli Meslektaşlar,

TEB tarafından yayımlanan duyuru ile;

BÖLGE ECZACI ODASI

Yardımcı Eczacı Çalışması ve Yerleştirilmesine Dair Usul ve Esaslar, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 27.12.2018 tarih ve E.239085 sayılı Makam Oluru ile yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Usul ve Esaslar kapsamında,  yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacının çalışacağı eczaneyi kendisinin bulamaması halinde yapacağı işlemlerle ilgili olarak, Türk Eczacıları Birliği Eczacı Bilgi Sistemi aracılığıyla yürütülecek olan işlemler için tamamlanmış olan hazırlıklarımız kapsamında belirlenen 2019 Yılı Birinci Başvuru Dönemi Takvimi Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından da onaylanmıştır.

2019 senesi içinde gerçekleştirilecek olan diğer en az iki başvuru dönemi, Birliğimiz tarafından belirlenerek TİTCK Başkanlığının onayına sunulacak ve alınacak onay doğrultusunda ayrıca duyurulacaktır.

Buna göre, 2019 Yılı Birinci Başvuru Dönemi Takvimi aşağıdaki şekildedir:

2-10 Ocak 2019; Bölge Eczacı Odaları tarafından, yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacıların ön kayıt başvurularının alınması ve ön kayıt sonrasında başvuru sahiplerine tercih ekranı için kullanıcı adı ve şifrelerinin imza karşılığında verilmesi

11-17 Ocak 2019; Türk Eczacıları Birliği tarafından açılacak ekran aracılığıyla adayların il tercih başvurularının gerçekleştirilmesi,

18 Ocak 2019; yapılan başvurular doğrultusunda yerleştirmelerin gerçekleştirilmesi ve sonuçların ilan edilmesi

Yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacılarımız, diploma veya geçici mezuniyet belgesi ve kimlik belgesi ile, ön kayıt yaptırmak üzere kendilerine en yakın Bölge Eczacı Odasına başvurabilecektir.

Bölge Eczacı Odalarımız 02.01.2019 Çarşamba gününden itibaren, başvuruları doğrultusunda yardımcı eczacı olarak çalışmak isteyen eczacılarımızın ön kayıt işlemlerini yapmaya başlayacaktır.

-          Bölge Eczacı Odalarımız, ön kayıt işlemi sırasında başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgilerini alarak Eczacı Bilgi Sistemi tarafından düzenlenen Ön Kayıt Belgesinin çıktısını eczacıya verecektir. Bu belgede, eczacının, bir sonraki aşama olan il tercihi başvurusu yaparken kullanacağı kullanıcı adı ve şifre bilgisi yer alır. Bölge Eczacı Odasına yapılan ön kayıt işleminin tarih ve saati, yerleştirme işleminde öncelik sırasına esas teşkil etmez.

-          Yardımcı Eczacı İl Tercih Ekranı, Türk Eczacıları Birliği tarafından, 11 Ocak 2019 tarihinde açılacaktır.  Bu ekrana, eczacı odasınca yapılan ön kayıt sırasında kendilerine verilen ön kayıt belgesinde yer alan kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır.

-          İl tercih işlemleri kapsamında, 10 il’e kadar tercih imkanı vardır. Ayrıca başvuru sahibinin isteğe bağlı olarak işaretleyebileceği, “Tercihlerime yerleşememem durumunda sistem tarafından yapılacak yerleştirmeyi kabul ediyorum’’ seçeneği de yer almaktadır.

-          Eczacıların, il tercihi kayıtlarını, süresi içerisinde değiştirme imkanı bulunmaktadır. Yardımcı Eczacı İl Tercih Ekranı, başvuru zamanı olarak, son gerçekleştirilen tercih işleminin kayıt edildiği zamanı esas alır.

-          Tercih için tanınan sürenin bitiminde, sistem otomatik olarak, tercih işlemlerinin gerçekleştirildiği başvuru sırasına ve tercih edilen il sıralamasına göre yerleştirmeleri gerçekleştirir.

-          Yerleştirme sonuçları, Eczacı Bilgi Sistemi aracılığıyla ilan edilir ve ilgili Bölge Eczacı Odalarına bildirilir.  Eczacı odalarınca; Yardımcı eczacıya, ilgili il sağlık müdürlüğüne ve yardımcı eczacı çalıştıracak eczacıya yerleştirme sonucu bildirilir.

Meslektaşlarımızın bilgisine ve dikkatine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

TİTCK Başkanlığı tarafından yayımlanan Yardımcı Eczacı Çalışması ve Yerleştirilmesine Dair Usul ve Esaslar Metni için tıklayınız.

31 Aralık 2018     Okunma Sayısı : 1127     Yazdır