SGK Protokol Revizyonu Hakkında

Değerli Meslektaşlar,

TEB tarafından yayımlanan duyuru ile;

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve Denetleme Kurulu ile Bölge Eczacı Odası Başkanları ve yöneticilerinin T.C.Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Protokol sürecine ilişkin yapılan değerlendirme sonrasında iskonto ve reçete başı hizmet bedellerine ilişkin iskonto oranları ile reçete başı hizmet bedellerinde %20 oranında artış yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Ayrıca Nisan ayı fatura teslim süresi 24 Mayıs 2019’a kadar uzatılacak olup, konu hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bilgilendirme yapılacaktır.

SGK tarafından, Medula Sisteminde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra, meslektaşlarımız reçetelerini YENİDEN KAYDET işlemi yaparak kaydettikten sonra, faturalarını kesip Kuruma teslim edebilecektir.

Faturasını eski ıskonto oranlarında kesip Kuruma teslim etmiş olan meslektaşlarımız, teslim ettikleri faturalarını, teslim ettikleri birimden geri alarak, yeni düzenlemelere uygun faturalarını kesip Kuruma teslim edebilecektir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

13 Mayıs 2019     Okunma Sayısı : 2133     Yazdır