ODAMIZDA SATIŞA SUNULAN BEZ ÇANTALAR GELMİŞTİR.

Değerli Meslektaşlarımız,

01/01/2019 tarihinden itibaren plastik poşetlerin ücretlendirilmesi uygulaması başlamıştı. Usul ve esaslar kapsamında eczanelerle ilgili ‘‘Eczanelerde sadece ilaç satışlarında kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 200x350 milimetre (körük kalınlığı ve sap uzunluğu dahil) ebadında küçük saplı/sapsız ilaçlar için verilen plastik poşetler ücretsiz olarak verilebilecektir.’’ hükmü yer almaktadır.

Odamızda ve İlçe temsilciliklerimizde yaptığımız bilgilendirme toplantılarında Odamız tarafında 200x350 milimetre ebadında çift kat kalınlığı 15 mikron olan poşetler yaptırılmıştır.

Mevzuata uygun olan,  ilaçlar için ücretsiz verilebilecek 15 mikron 200x350 milimetre boyutunda poşetleri 50 adedini 1 TL’den Odamızdan temin edebilirsiniz.

Ayrıca Odamız tarafından yaptırılan Adana Eczacı Odası logosu baskılı, 250x350 milimetre boyutlarında, el geçmeli bez çantayı adedi 40 kuruş karşılığında Odamızdan temin edebilirsiniz.

200x350 milimetre boyutunun dışındaki ve çift kalınlığı 15 mikron üzerinde olan tüm poşetlerin ücret karşılığı (25 kr) satılması ve satışlara istinaden beyanname verilmesi gerekmektedir.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.