İŞYERİ HEKİMLİĞİ REÇETELERİ İLE İLGİLİ

30/06/2005- Bilindiği üzere 01 Haziran 2005 tarihi itibari ile 200'ün üzerinde işçi çalıştıran işyerlerinde yazılan işyeri hekimi reçeteleri eczacı odası tarafından belli bir limit dahilinde protokol imzalayan eczaneler arasında tevzi edilmekteydi.

Bu sistem ile hedeflenen reçetelerin belli eczanelere yönlenmesini engellemek ve tüm eczanelerimizin işyeri hekimi reçetelerini karşılamasına imkan sağlamaktı.

Ancak işyerlerinden eczacı odasına gelen reçetelerin sayısının az olması, kimi işyerlerinde yazılan reçetelerin direk hastaya verilmesi ve bu reçetelerin de eczaneler tarafından karşılanmaması sonucu bir çok hastanın mağdur olduğu gelen şikayetlerle saptanmıştır.

Durum böyle iken işyeri hekimi reçeteleri ile ilgili 01 Haziran 2005 tarihi itibari ile başlayan eczacı odasından tevzi sistemi        01 Temmuz 2005 tarihi itibari ile üst limit prensibine göre Adana Eczacı Odası sınırları içerisinde bulunan ve Eczacı Odası ile protokol imzalayan tüm eczaneler tarafından karşılanabilecektir. İşyeri hekimliği reçetesi karşılayan tüm eczanelerimizin mutlaka protokol imzalaması gerekmektedir.

Eczaneler için Seyhan ve Yüreğir merkezde eczane başına düşen aylık üst limit 1.000,00.YTL. dir. Merkez dışında kalan köy ve belde eczaneleri kendi bölgelerindeki işyerlerinden yazılmak kaydı ile ilaç karşılama limitlerini belirleyebileceklerdir.

Bunun dışında bu limitin (1.000,00.YTL.) üstüne çıkan eczanelerin reçeteleri Eczacı Odasınca kesinlikle onaylanmayacaktır.

30 Haziran 2005     Okunma Sayısı : 2465     Yazdır