İKAMETTEN AYRILMA KISITLAMA/YASAKLANMASINDA İLAÇ HİZMETİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlar,

21 Mart 2020 saat 24:00’dan sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu taşıma araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmaları yasaklanmıştır.

Bu karardan sonra,

“İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın” mağdur olmaması, temel ihtiyaçlarını karşılamak için İl merkezinde Adana Valisi Başkanlığında, İlçe Merkezlerinde İlçe Kaymakamlarının başkanlığında 65 yaş üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur.

Adana Vefa Sosyal Destek Grubu’nda Adana Eczacı Odası olarak, kapsam dâhilindeki vatandaşların temel sağlık ihtiyaçlarının İl Sağlık Müdürlüğünün koordinasyonu ile sağlanmasında görev aldık. 65 yaş ve üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların evlerinden çıkmadan 112 “ Vefa İletişim Merkezi’ni aradıklarında ihtiyaç ve taleplerini bildirebileceklerdir. Valilik/ Kaymakamlık tarafından görevlendirilen birimler tarafından ihtiyaçları karşılanacaktır.

Bu kapsamda Adana Eczacı Odası olarak, ihtiyaç durumlarında, ilaçlarının karşılanmasında (kronik hastalıklara ait ya da aile hekimi tarafından reçete edilen) ve hastalara uygun hijyen koşullarında teslim edilmesinde görev aldık. Odamız tarafından özellikle hedef grupta yer alan, tek başına yaşayan ve/veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ilaç ihtiyaçları karşılanacaktır.

İkametlerinde yazılan reçetelerini yakınları eczanelerden temin edebilirler. Bizlerde hem sosyal anlamda hem de vatandaşlık görevi olarak zor günlerinde evlerinde tek başına yaşayan/herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızla, kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza, sizlerin de desteğiyle ilaçlarını ikametlerine teslim edeceğiz.

Koordinasyon sağlandıktan sonra Odamız tarafından hastanın reçetesi sırayla ilgili eczaneye bildirilecek, eczane tarafından ikametine teslimi sağlanacaktır.

Odamızın koordinasyonu sadece tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşları kapsamaktadır.