ECZANELERDEN MASKE TEMİNİ HAKKINDA

Değerli Meslektaşlar,

TEB tarafından yayımlanan duyuru ile;

20 ile 65 yaş arasındaki vatandaşların maske teminlerinin birinci basamak sağlık hizmet sunum noktaları olan eczanelerimiz aracılığı ile gerçekleştirilmesi ile ilgili uygulamaya İstanbul ve Ankara illerimizden olmak üzere 10.04.2020 tarihi (bugün) itibari ile başlanmıştır.

İstanbul ve Ankara illerinde hizmet veren meslektaşlarımıza gün içerisinde Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bilgilendirme mesajı ile Reçetem Sistemi üzerinden maske kayıt işleminin ne şekilde yapılacağına ilişkin bir video linki iletilmiştir.

Maskelerin eczanelere tedariki Bölge Eczacı Odalarımızla işbirliği içerisinde ecza depoları ve kooperatiflerimiz aracılığı ile gerçekleştirilmektir. İlk etapta İstanbul ve Ankara’da başlatılan uygulamanın önümüzdeki günlerde diğer illerimizde de yaygınlaştırılmasının planlandığı bilgisi verilmiştir. Bu konuda Bakanlıkça yapılacak düzenlemeler doğrultusunda Birliğimiz tarafından konu hakkında ayrıca bilgilendirmede bulunulacaktır.

Eczacılarımıza bilgilendirme mesajı içerisinde aktarılan videoya aşağıdaki bölümden ulaşılmakta olup; eczacılarımız vatandaşlarımızın cep telefonlarına gelen kısa mesajda yer alan SMS doğrulama kodu ve TC kimlik numaraları ile Reçetem Sistemi üzerinden kayıt yaparak işlemi tamamlayabileceklerdir. Bu süreçte, maskeleri teslim alan kişinin farklı olması durumunda alan kişinin TC kimlik numarası da ilgili bölüme yazılarak maske temini sağlanır.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

10 Nisan 2020     Okunma Sayısı : 2295     Yazdır