HALKIMIZIN DİKKATİNE! SEYHAN BELEDİYESİ İLE EVLERDE BULUNAN ATIK İLAÇLARI TOPLUYORUZ

Atık ilaçlarımızın çöplere atılması veya lavabolara dökülmesi hem çevre hem de toplum sağlığına zarar vermektedir.

Bu ilaçların uygun şekilde imha edilmesi gerekmektedir.

Adana Eczacı Odası olarak, Seyhan Belediyesi iş birliği ile Seyhan’da belirlenen noktalardaki eczanelerde atık ilaçlarınızı topluyoruz.

Bu eczaneleri aşağıdaki linkten konumları ile bulabilirsiniz:

HANGİ İLAÇLAR ATILMALIDIR?

-Evlerimizde bulunan miadı geçmiş ilaçlar

-Hekimin artık kullanmamamızı önerdiği ilaçlar

-Vefat eden hastalardan kalan ilaçlar

-Yarım kalmış, bozulmuş ilaçlar

İLAÇLARI İMHAYA NASIL GÖNDEREBİLİRİZ?

Atık ilaçlarımızın kağıt ambalajlarını (kutu ve prospektüslerini) ayırdıktan sonra yukarıdaki web adresinde belirtilen eczanelere götürüp sarı renkli atık ilaç kutularına atarak doğru şekilde imha edilmelerini sağlayabiliriz.

Atık İlaçları Çöplere Değil Sarı Atık İlaç Kutularına Götürün,

Halk Sağlığını Korumaya Katkıda Bulunun!

17 Haziran 2021     Okunma Sayısı : 1617     Yazdır