ODA BAŞKANIMIZIN 14.05.2022 TARİHİNDE DÜZENLENEN "ECZACILIK GÜNÜ TARİHİ" SÖYLEŞİSİ AÇILIŞ KONUŞMASI

14 Mayıs Eczacılık Günü, mesleğin sorunlarının tartışıldığı, meslektaşların bir araya geldiği hem sosyal hem sportif hem de eğitim ve panellerle gerçekleşen bir bayram havasında, bir ya da iki hafta süren etkinliklerle kutlanmaktadır.

14 Mayıs Eczacılık Günü’nün tarihini Değerli hocamız bizlere aktaracak.

14 Mayıs sıradan bir gün olarak görünebilir ama günün ruhunu anlamak ve yaşamak çok önemlidir. İnsanlık tarihi kadar eski bir mesleği icra eden biz eczacılar, ilacın uzmanı olarak, halkın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır hizmet vermekteyiz. 14 Mayıs’ın ruhu, eczacılık fakültesinin laboratuarıdır, eczanın kokusudur, eczanelerdeki ilacın kokusudur, temizliğin ve saflığın sembolü olan beyaz önlüklerimizdir, kamuda, hastanelerde, eczanelerde, sanayide, akademide hizmet veren meslektaşlarımızın emeğidir. 14 Mayıs’a bu açıdan bakmak gerekir. Bizler meslek örgütü olarak meslektaşlarımıza en faydalı olacak şekilde kutlamaya, mesleğimizin sorunlarına çözüm aramaya, mesleğimizin sıkıntı ve sorunlarını kamuoyu ile paylaşmaya çalışıyoruz, mesleğimizi her alanda değerli kılmaya, geleceğe güvenle taşımaya çalışıyoruz. Geleneklerimizi, meslek kültürümüzü ve etik değerlerimizi korumaya çalışıyoruz.

Zorlu bir gelecek bizleri bekliyor, mesleğimize yönelik tehditler her zaman oldu ancak bizler birlik halinde olduğumuzda bizleri hiçbir güç yıkamaz.

Gelecekte de eczacıyım diyebilmek için hep birlikte çalışmalıyız. Mesleğin ve meslektaşların değer görmesi için, mesleğimizin vazgeçilmez olduğunu göstermek için hep birlikte çalışmalıyız. Eczacılık insanlık tarihi ile başladı, gelecekte de devam edecektir. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkarak, geleceğe hep birlikte güvenle gidelim. Tüm meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.

17 Mayıs 2022     Okunma Sayısı : 534     Yazdır