FİYAT İNDİRİMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK SAYIN SAĞLIK BAKANI'NA ÇEKİLEN FAKS METNİ

19/07/2005 tarihinde Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş Bölge Eczacı Odalarınca Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep AKDAĞ'a çekilen faks metni aşağıda yer almaktadır.

Tarih : 19 Temmuz 2005

Sayın : Dr. Recep AKDAĞ
Sağlık Bakanı

Eczacı örgütleri olarak yıllardan beri ilacın ucuz, etkin ve kolay ulaşabilir olması gerektiğini savuna geldik.

14 Şubat 2004 tarihli ilaç fiyat kararnamesine istinaden ilaç fiyatları 15 Temmuz tarihinde % 8.83 ucuzlamıştır. Kamu yararına olan bu indirimlerin karşısında değiliz. Ancak bu uygulamadan, sağlık zincirinin önemli halkalarından biri olan eczanelerimiz ciddi zarar görmüştür.

Ülkemizde ilaçların % 8.83 oranında ucuzlatılmasından ithalatçı, üretici ve depolar etkilenmemiştir. Bedeli ve vergileri ödenmiş eczane stoklarında bulunan ilaçların haksız bir şekilde kamulaştırılması hukuk devleti anlayışıyla çelişmektedir.

1 Haziran - 15 Temmuz 2005 tarihleri arasındaki depo çıkışına göre eczanelerimizin zararlarının telafi edilmesi için sektörle görüşülerek konunun çözümüne kavuşturulmasını talep etmekteyiz.

Bundan sonraki süreçte ilaç fiyatlarında hareketlilik yaşanacağı bir gerçektir. Kısıtlı sermaye yapısına sahip eczanelerimizin zaman içerisinde hizmet veremez hale gelmemesi için fiyat hareketlerinin oluştuğu dönemde ' geçiş süresi uygulaması' hayata geçirilmelidir.

Gereğinin bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.

Gereği İçin :
T.C. Sağlık Bakanlığı