YARALARI EL BİRLİĞİYLE SARIYORUZ


Değerli meslektaşlar,

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde bölgemizde etkilendi. 6 Şubat sabah değerlendirmelerimizden sonra pazartesi öğlen saatlerinde olan depremde Çukurova ilçemizde bir eczanemiz tamamen yıkıldı. Çukurova ilçemizde depremden hasar alan eczanelerimizin sayısı kontroller yapıldıkça artmaya devam etmektedir. Çukurova ilçemizde 1 eczanemiz tamamen yıkıldı, ağır hasarlı olan 1 eczanemiz bugün tamamen yıkıldı, 1 eczanemiz ağır hasarlı durumdadır. Ceyhan İlçemizde 2 eczanemiz ağır hasarlı durumdadır. Çukurova ilçemizde 4 eczanemiz, Seyhan ilçemizde 1 eczanemiz orta hasarlı durumdadır.

Adana’da depremden zarar gören meslektaşlarımızın sayısı da binalarda yapılacak kontroller sonrasında artacak gibidir. Şu anda orta hasarlı olup da, güçlendirme yapılması istenen yapılarında yıkılacağı belirtilmektedir. Orta hasarlı eczanelerin elektrik ve su bağlantıları da kapatılmaktadır.

Zarar gören meslektaşlarımızdan ağır ve orta hasarlı olanlar eczanelerimizi Türk Eczacıları Birliği’ne bildirimde bulunduk. 

Adana Eczacı Odası üyeleriyle geçmişten günümüze birlik ve dayanışma ruhunu her zaman ilke edinmiştir, bu felakette sıkıntı yaşayan meslektaşlarımıza destek ve katkı amacıyla Adana Valiliği’ne başvurarak Adana’da zarar gören meslektaşlarımıza yönelik yardım kampanyası ile ilgili onayımızı aldık.Adana Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü 03.03.2023 tarih ve 98093 sayılı yazı ve 23-312 faaliyet no ile yardım kampanyası izni alınmıştır.

Yaklaşık bir aydır kapalı olan ve hizmet veremeyen bölgemizdeki meslektaşlarımıza destek olmamız gerekmektedir. Hiç beklenmeyen bir anda eczanelerini iş yerlerini kaybettiler. Onların yarasına merhem olmak, yaralarını sarmak, eczanelerini yeniden başlatarak, hayata döndürmeliyiz, can suyu olmalıyız. Hepimizin başına bir anda böyle bir afet gelebilir, biz dayanışma ile elbirliği ile bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Kararı ile Oda bütçesinden katkıda bulunulmuştur.

Toplanacak yardımlar ile geçici konteyner alımı, geçici iş durmasının karşılanması, alternatif iş yeri masrafları, personel giderleri, ilaç destek alımı, dağıtım kanallarına yapılamayan ödemelerin yapılması, eğer çıkarsa vade farkı ödemelerinin yapılması, ilaç terek ve bankolarının yaptırılması gibi kalemlerde destek olmayı düşünüyoruz.

Meslektaş dayanışması göstermenin tam zamanıdır. Hep birlikte, izin alınmış bu yardım kampanyasına destek olalım. Afetzedeler için hepinizin yardımlar yaptığınızı biliyoruz, Adana için meslektaşlarımıza da destek olacağınıza inancımız tamdır.

Destekleriniz için, mesleğinize ve meslektaşlarınıza sahip çıktığınız için teşekkürler.

BAĞIŞ HESABI:

Ad Soyad/Unvan: DÖRDÜNCÜ BÖLGE ADANA ECZACI ODASI BİRLİĞİ

IBAN        :TR710001200915600016000139

 

YARALARI EL BİRLİĞİYLE SARIYORUZ