ENDİKASYON BELİRTEREK SATIŞA SUNULAN KOZMETİK VE BİTKİSEL ÜRÜNLER HAKKINDA
Değerli Meslektaşlarımız,
Adana İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Eczacılık Şube Müdürlüğü’nden Odamıza gelen yazıda;
Bilindiği üzere 1262 sayılı ispençiyari ve tıbbi Müstahzarlar Kanunun gereğince endikasyon belirterek satışa sunulan ürünlerin Bakanlığımızdan izin alması gerekmektedir. İzinsiz olarak ilaçları imal/ithal etmek, bilerek satmak veya satışa arz etmek veya sattırmak fiilleri hakkında aynı kanunun 19.maddesi gereğince işlem yapılmaktadır.
Son zamanlarda sıklıkla Bakanlığımızdan toplatma kararı çıkan ve ruhsatlı/izinli/kozmetik bildirimi ya da T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası Sistemi ( TİTUBB)’ nde kaydı olmayan ve endikasyon belirterek satışının yapıldığı tespit edilen ürün duyuruları Müdürlüğümüze ulaşmaktadır. Bu nedenle üyelerinizin bitkisel ve kozmetik amaçla piyasaya arz edilen ürünleri alırken ürünlerin ilgili yasan gereği taşıması gereken özellikleri taşıyıp taşımadığı hususları dikkat etmeleri gerekmektedir.
Bu hükümlerle ilgili olarak suç teşkil edecek konulara dikkat çekilmesi ve eczanelerde yapılacak denetimlerle ilgili kanun aykırı durumlarla karşılaşılması durumunda yasal işlemlere başvurulacağı,
İfade edilmektedir.
Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.
02.04.2012