Çalışanların Alması Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hakkında


Değerli Meslektaşlarımız,

20/06/2012 tarihinde kabul edilen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre eczanesi bulunan meslektaşlarımızın aşağıda belirtilen yasal zorunluluklara uyması gerekmektedir.

6331 sayılı  kanunun 4. Maddesinin 1. Fıkra c bendini zaman olarak bağlayan 38. Madde 1. Fıkra c bendi uyarınca; “İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede risk değerlendirmesi yapar ve yaptırır.” Buna göre, tüm üyelerimizin Farmainbox üzerinde yer alan ve Türk Eczacıları Birliği tarafından hazırlanmış olan taslak Risk Değerlendirme Formu’nu doldurmuş olmaları gerekmektedir.

Yine 6331 sayılı kanunun 4. Maddesinin 1. Fıkrası (a) bendini zaman olarak bağlayan 38. Madde 1. Fıkra c bendi uyarınca 01/01/2013 tarihinden itibaren çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri alma zorunluluğu başlamıştır.

İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Türk Eczacıları Birliği tarafından da çalışma yapılmış olup TEB Eczacılık Akademisince düzenlenecek eğitim ücreti kişi başı 25 TL olarak belirlenmiştir.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri için Odamızın firmalarla yaptığı görüşmeler sonucu, yerel firmadan eğitim alınması daha uygun görülmüş olup, Hekimbey OSGB ile kişi başı 10 TL olarak anlaşmaya varılmıştır.

Bu kapsamda;

·        Eğitimler 150 kişilik sınıflar halinde Adana Eczacı Odasında düzenlenecek olup, 01.10.2014 – 01.11.2014 tarihleri arasında tamamlanacaktır. Kozan ve Ceyhan İlçelerimizde de eğitim düzenlenecektir. Diğer ilçelerimiz en yakın bölgede (Merkez, Kozan, Ceyhan) eğitime katılabilecektir.

·        Yönetmelik kapsamınca iş güvenliği uzmanınca yapılacak olan eğitim her kişi için 8 saat sürecektir.

·        Eğitimler Hekimbey OSGB tarafından verilecek ve sonunda ölçme, değerlendirme yapılacak ve % 60 başarılı olanlar eğitim katılım belgesini Hekimbey OSGB tarafından almaya hak kazanacaktır.

Meslektaşlarımızın cezai durumla karşılaşmamaları için 26 Eylül 2014 Cuma gününe kadar Odamız web sayfası üzerinden personel bilgilerini eksiksiz girmeleri / güncellemeleri; ayrıca her personel için eğitim ücreti olan 10 TL’yi Odamıza yatırmaları önemle duyurulur.

Konu ile ilgili web sayfamız üzerinden personel bilgi girişi açıklaması aşağıda yer almaktadır.

Meslektaşlarımıza önemle duyurulur.

 

ÖNEMLİ NOT: İş yerlerindeki acil durumlar hakkındaki yönetmelik gereğince hazırlanması gereken acil eylem planının eczanelerimize ücretsiz olarak hazırlanması için görüşmeler devam etmekte olup, bu konu ile ilgili daha sonra detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

 

Çalışanların Alması Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hakkında

Çalışanların Alması Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hakkında

Çalışanların Alması Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hakkında

Çalışanların Alması Zorunlu İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Hakkında

17.09.2014