MEDULA ECZANE PROVİZYON SİSTEMİNDE KAYDI BULUNMAYAN 2.VE 3.BASAMAK SAĞLIK KURULUŞLARINDA GÖREVLİ HEKİMLERİN SİSTEME MANUEL YOLLA GİRİLEBİLMESİ HAKKINDA DUYURU ek yapıldı

Değerli Meslektaşlarımız,

TEB web sitesinde yayınlanan yazı ile;

MEDULA Eczane Provizyon Sisteminde, sağlık kurum ve kuruluşlarında faaliyet gösteren doktorların tamamının kayıtlı olmaması nedeniyle reçete girişinde yaşanan sıkıntılar Birliğimiz tarafından Kurum yetkilileri ile yapılan görüşmelerde aktarılmış ve sistemde kaydı olmayan hekimler için manuel yolla da giriş yapılmasının sağlanması talep edilmiştir.

MEDULA Eczane Provizyon Sisteminde bugün yayımlanan duyuru ile 2.ve 3.Basamak sağlık kuruluşlarında çalışan ve sistemde kaydı olmayan doktorlar için;

1-REÇETE GİRİŞ EKRANINDA TESCİL NO BİLGİSİNİ GİRİP ARA BUTONUNA TIKLAYINIZ.

2-TESCİL NO BİLGİSİ İLE BULAMIYOR İSENİZ, TESCİL NO BİLGİSİNİ GİRMEDEN ARA BUTONUNA TIKLAYINIZ, GELEN EKRAN ÜZERİNDEN DOKTORUN ADI VEYA SOYADI (TERCİHEN SADECE SOYADI) İLE SORGULAYINIZ.

3-SORGU SONUCU HİÇBİR KAYIT DÖNMEZ İSE EKRANDA AKTİF HALE GELEN DOKTOR BULUNAMADI KUTUCUĞUNU İŞARETLEYİP, DOKTOR İÇİN AYRILMIŞ DİPLOMA NO, ADI, SOYADI VE BRANŞ ALANLARINA REÇETEDE YAZILI DİPLOMA NO YADA TESCİL NO, ADI, SOYADI VE BRANŞ BİLGİLERİNİ MANUEL GİRİNİZ.

Duyurusu yayımlanmıştır.

2. ve 3.Basamak sağlık kuruluşlarında görevli doktorlar tarafından düzenlenen reçetelerin sisteme girişinde, yukarıda belirtilen doğrultuda işlem yapılması için tüm üyelerimizin bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

MEDULA Provizyon Sisteminde yapılan duyuru, özel sağlık kuruluşlarını kapsamamaktadır. Bu nedenle, özel sağlık kuruluşlarında görevli hekimlerin sistemde bulunamaması halinde hiçbir şekilde manuel yolla giriş yapılmaması; konunun sağlık kuruluşuna iletilerek hekime ait veri girişinin yapılmasının sağlanması gerekmektedir. Özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimlere ait manuel veri girişi SGK tarafından kabul edilmeyecektir. Bu durumda olan reçeteler var ise, sistemden silinmesi ve özel sağlık kuruluşu tarafından hekim kaydının yapılması sonrasında yeniden reçete girişi yapılması gerekmektedir.

10 Mart 2010     Okunma Sayısı : 4080     Yazdır