YENİ HAZIRLANACAK NÖBET ÇİZELGESİ HAKKINDA

Değerli  meslektaşlarımız,

Hepimizin bildiği gibi Eczane Nöbetleri Eczacılık hizmetlerinin bir parçası olup; kuralları, hazırlanışı ve uygulaması yasal düzenlemelerle oluşturulmuş zorunlu bir mesleki  hizmettir. Son birkaç aydır Sağlık Müdürlüğü ve Eczacı Odamıza nöbetçi eczanelerle ilgili olarak gerek nöbetçi eczanelerin yoğunluğundan   ötürü  istemeden yapmış olduklara  hatalar ile ilgili, gerekse bölgemizde bulunan  günlük nöbetçi eczane sayısının azlığından kaynaklı hasta şikayetleri, artan bir yoğunlukla gelmeye devam etmektedir.

Adana Eczacı Odası olarak bu güne değin hazırlanan nöbet listelerinde    meslektaşlarımızın nöbet hizmetleri  ile ilgili vermiş oldukları dilekçeler  hastalarımızın ilaca ulaşımı da düşünülerek dikkate alınmıştır. Fakat bugün gelinen noktada merkez ilçelerimizde bulunan eczanelerimizin yaklaşık 200 tanesi  nöbet hizmeti vermemektedir.  Bunun    doğal  sonucu olarak  da hazırlanan nöbet listeleri yetersiz kalabilmektedir.

Konu ile ilgili olarak Yönetim Kurulumuz bir toplantı yapmış,  nöbet listelerinin hazırlanması ve uygulama ile ilgili bazı kararlar almıştır. Buna göre;

·         11.07.2010 tarihinde bitecek olan bugünkü eczane nöbet listesinin yerine hazırlanacak yeni eczane nöbet listesinde günlük nöbetçi eczane sayısı arttırılacaktır.

·         Seyhan, Çukurova. Yüreğir ve Sarıçam  ilçelerinde hastaların  mağdur olmadan, ilaca ulaşabileceği sayıda nöbetçi eczanenin bulunması sağlanacaktır.

·         Yeni hazırlanacak nöbet listesine geçerli mazereti olmayan tüm Eczanelerimiz katılmak zorundadır. Bu anlamda önceki  tarihlerde  dilekçe vermiş olsalar dahi nöbete dahil olmak istemeyen tüm meslektaşlarımızın 07/05/2010 Cuma günü mesai bitimine kadar yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilmek üzere mazeret dilekçelerini Eczacı  Odamıza teslim etmeleri  gerekmektedir. Dilekçe vermeyen meslektaşlarımız nöbete dahil olacakları için dilekçe vermelerine gerek yoktur. Mazeretleri yetersiz  görülen  meslektaşlarımıza  bilgi verilecektir.

16 Nisan 2010     Okunma Sayısı : 4497     Yazdır