VERBİS KAYIT SÜRECİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

VERBİS KAYIT SÜRECİ HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği gibi Eczaneler, çalışan sayısı ve mali bilanço tutarı ile bağlı olmaksızın ana faaliyet konusu özel nitelikli sağlık verisi işleme olduğundan VERBİS bildirimini 31.12.2021 tarihine kadar yapmakla yükümlüdür.

Aşağıda verilen işlemlerin yapılması sonrasında Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi Başvuru Formu alınması ve kuruma gönderilmesi gerekmektedir.

NOT: Kaşe ve ıslak imzalı formun Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığına gönderimi Odamız tarafından sağlanacak olup, KEP adresi almamış olan meslektaşlarımızın herhangi bir gecikme yaşamamak adına 21 Aralık 2021 tarihi mesai saati bitimine kadar kaşeli-ıslak imzalı formu Odamıza ulaştırmaları gerekmektedir.

VERBİS kayıt işleminin gerçekleştirilebilmesi için aşağıdaki adrese girmemiz gerekmektedir:

“Yurtiçinde Yerleşik Tüzel/Gerçek Kişi” butonuna tıklanması gerekmektedir.

İlgili alanda vergi kimlik no veya T.C. kimlik no bilgisi girilerek Unvanı/Adı Getir butonuna tıklanır.

Veri sorumlusu adres numarasını bulabilmek için linke tıklamamız gerekmektedir.

Açılan sayfada gerekli Eczane adres bilgilerimizi doldurduktan sonra çıkan “Bağımsız Bölüm Kimlik No” bilgisi kopyalanarak “Veri Sorumlusu Adres Numarası” bölümüne yapıştırılır. “Kaydet” butonuna tıklanır.

"Başvuru Formunu Görüntüle" butonuna tıklayarak oluşturulacak PDF formatındaki bilgi formunun çıktısını alıp ıslak imzalı ve kaşeli veya mühürlü şekilde Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığına (Adres: Nasuh Akar Mahallesi 1407. Sokak No: 4 Balgat / Çankaya / ANKARA) posta yoluyla iletmeniz gerekmektedir.

İlgili adımlar izlenerek oluşturulacak formun kaşe ve ıslak imzalı halde Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.

Odamıza 21 Aralık 2021 Salı günü mesai bitimine kadar iletilen formlar odamız tarafından kuruma iletilecektir. Sonrasında ise (Kişisel Verileri
Koruma Kurumu Başkanlığına (Adres: Nasuh Akar Mahallesi 1407. Sokak No: 4 Balgat/Çankaya/ANKARA)) posta ile kendileri gönderebilecektir.

KEP adresi alınması zorunlu olmayıp, KEP adresi almış olan meslektaşlarımızın bu formu posta ile gönderilmesine gerek olmayacaktır. KEP adresi üzerinden form gönderilebilecektir.

Başvuru formu KEP adresi aracılığıyla ve (subject konu bölümüne formdaki "başvuru numarası yazılarak") kvkk.verbis@hs01.kep.tr adresine gönderilebilecektir.

Başvuru sonrası VERBİS kaydı yapabilmek için gerekli kullanıcı adı ve parola sisteme kaydedilen e-posta adresine Kurum tarafından gönderilecektir.

Şuan için yapılması gereken işlemler buraya kadardır, bundan sonraki işlemler kullanıcı adı ve parola geldikten sonra yapılacaktır.

Veri sorumluları siciline kayıt için kullanıcı ve parola ile sisteme giriş yapabilmek için veri sorumlusu yönetici girişi tıklanır.

Kurum tarafından e-posta adresimize gönderilen kullanıcı adı ve parola bilgileri girilir. “Giriş Yap” butonuna tıklanır.

Burada yapılması gereken “İrtibat Kişisi” seçeneğine tıklayarak aşağıda yer aldığı gibi “İrtibat Kişisi Ata” seçilmelidir.

Burada yapılması gereken T.C. kimlik numaranızın yazılarak “MERNİS’ten Getir” butonu tıklanır. Gelen verilerin doğruluğu kontrol edilerek “KAYDET”e tıklanır.

İrtibat sorumlusu atanmış olur.

19 Aralık 2021     Okunma Sayısı : 5655     Yazdır